Izabran novi opštinski odbor BS u Baru

Potpredsjednik BS Osman Nurković je istakao da očekuje da BS pokaže “jedinstvo i zajedništvo, i da ojača svoju poziciju u Baru i na svim nivoima”
1605 pregleda 2 komentar(a)
BS
BS

Bošnjačka stranka je nakon više od osam mjeseci ponovo dobila Opštinski odbor u Baru. Na Skupštini OO, ukupno 72 delegata iz deset mjesnih odbora tajnim glasanjem izabrali su novi sastav Opštinskog odbora koji sada imati 41 člana.

To su Rasim Honsić, Suljo Mustafić, Edina Dešić, Sead Delalić, Anita Adrović, Mehmed Feratović, Sadetin Peričić, Muamer Hajdarpašić, Isad Kurpejović, Safet Kočan, Jasmin Hot, Elvir Škrijelj, Meliha Gutić, Ilhan Hasović,Ermin Hajdarpašić, Nermin Kalač , Rejhan Kalač, Amela Hot, Sadija Mustafić, Edin Skenderović, Alen Kalač, Elvedin Adrović, Hajriz Ličina, Hajradin Murić, Diadela Husović, Samir Perazić, Jasmin Škrijelj, Suljo Perazić, Kemal Agović, Amel Dedeić, Dženita Murić, Jasmin Kajević, Sehera Kalender, Adem Husović, Elhan Huremović, Armin Čolović, Nermin Škretović, Kamber Karađuzović, Aida Kolar, Ferida Peročević i Sabro Čolović. Sada slijedi izbor rukovodstva OO - predsjednika, potpredsjednika i Izvršnog odbora.

"U decembru prošle godine, zbog dugotrajnih problema u rukovođenju, funkcionisanju i radu, GO BS donio je odluku o raspuštanju Opštinskog odbora u Baru. Nakon toga, izabran je Inicijativni odbor koji je pripremio partijske izbore u svim mjesnim odborima. Član Izvršnog odbora i koordinator Predsjedništva BS Damir Gutić je rukovodio svim aktivnostima pripreme novih partijskih izbora", saopštila je Služba za informisanje BS.

Prema istim navodima, Gutić je delegatima Skupštine kazao da je za nekoliko mjeseci urađeno mnogo na uspostavljanju nove partijske baze i temeljne reorganizacije BS u Baru, da se dobro urađen posao ogleda “u ponovnom strukturiranju BS”, te da je ova partija u Baru na dobrom putu da "fokus koji je bio gurnut u stranu ponovo postavi u centar naših težnji”.

"Stranka ponovo funkcioniše kao sistem i mislim da će to biti dugoročno važno, vodiće odgovornu politiku prema svim članovima, simpatizerima i u krajnjem, prema narodu koji predstavlja. Krenuli smo iz početka, uspostavljena je nova baza članstva, uspostavljen je sistem odlučivanja i procedure, uspostavljeni su mjesni odbori kao početni organi stranke. Ubjeđen sam da će kvalitetnom radom novi opštinski odbor pokazati dobre rezultate u narednom periodu", istakao je Gutić

Potpredsjednik BS Osman Nurković je istakao da očekuje da BS pokaže “jedinstvo i zajedništvo, i da ojača svoju poziciju u Baru i na svim nivoima”.

"Siguran sam da ce formiranjem novog odbora biti ojačana BS u Baru, a da će problemi od ranije ostati iza nas. Sigurno je BS prepoznata kao ozbiljan politicki subjekat našeg naroda, na svim nivoima, i očekujem da će dobiti jos veće povjerenje građana. Dosad je BS mnogo uradila na afirmaciji strateških državnih interesa, ali i jačanju pozicijie Bošnjaka. Ulaganja u nerazvijene dijelove države,u sjever, izgradnja infrastrukture i mnogi strateški projekti koji se ostvaruju preko Vlade, predstavljaju dio našeg programa od osnivanja BS. U Baru imamo značajan potencijal za rast, i to treba da iskoristimo na prvim parlamentarnim izborima. Kroz ozbiljan rad i dobru organizaciju u Baru i u drugim opštinskim odborima, možemo imati najmanje tri, a možda i četiri poslanička mandata. Ovaj rezultat bi značio da se ne može formirati vlast bez BS. Učešće u vlasti na nivou države u narednom mandatu značiće dobar kontinuitet i utemeljenje u svim državnim institucijama i velike benefite za naš narod i članstvo BS", zaključio je Nurković.

Bonus video: