Danilović: Ako sam bio omiljeni Milov ministar, zašto je Gošović kod mene dolazio sa zdravicom

"Aprcović nikada ne bi prihvatio da radi za vas u Skupštini da ste zatražili tehničku vladu. Kolega Aprcović ima nivo. On na vas juriša pajserom, a vi na njega pristojnim predlogom, da ga ne naljutite", naveo je Danilović
8279 pregleda 19 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Boris Pejović
Goran Danilović, Foto: Boris Pejović

Poslanik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović reagovao je na navode člana predsjedništva Demokratske Crne Gore Nevena Gošovića iznijete u tekstu "Gošović Daniloviću: Potvrdili ste da Vas je Milo birao jer mu godite, sljedeći put bolje logicirajte".

Danilović u svom reagovanju odgovara i Demokratskoj Crnoj Gori i Gošoviću pošto nije u prilici "da utvrdim stvarni identiter pisaca saopštenja".

"Onaj koji je u pravu nije ni ljutit, ni uvredljiv - vi jeste oboje. A zašto? Zato što ste onomad potpisali zajedno sa nama da ćemo na izbore izaći jedino ako dobijemo tehničku vladu, a onda ste juče zaboravili da je tražite kroz svoje amandmane? Zašto ste zaboravili? Zato što Aprcović nikada ne bi prihvatio da radi za vas u Skupštini da ste zatražili tehničku vladu. Kolega Aprcović ima nivo. On na vas juriša pajserom, a vi na njega pristojnim predlogom, da ga ne naljutite? Valjaće vam još koji put", naveo je u reagovanju Danilović.

Dodaje i da ne razumijem "čak ni pubertetsku potrebu" da se neko "izvrijeđa prije nego se razračunate sa njegovim stavovima".

"Razumio bih da se izvrijeđa nakon što bude razobličen. Jasno i glasno sam vam rekao da ogromna većina opozicije nije zadovoljna vašim "Briselskim dogovorom"! Pa zar nije tako? Vi hoćete da nas ubijedite da je usvojeno u Skupštini usvojeno za naše dobro. Ja kažem da je to laž, a vi da sam bivši "Milov ministar" kojega je Milo izabrao ili priželjkivao? Vaša argumentacija je žalosna i primitivna".

"Tvrdite da sam ja bio "omiljeni Milov ministar" u minuloj prelaznoj vladi? Ipak, mene je predložila opozicija i to na osnovu jasnog plana; prvo Sporazum političkih subjekata, a potom i Lex specialis! A i da ste u pravu, da sam bio miljenik vlasti, pitam vas prvi put javno; zašto je kod mene kao ministra dolazio upravo Neven Gošović da mi čestita izbor i donese "zdravicu", a onda, u više navrata, i da se konsultuje oko stvari važnih za opoziciju? Ne bih volio da se gospodin Gošović naljuti, ali za ovo imam svjedoke i dokaze. Neće se naljutiti, znam", naveo je između ostalog Danilović.

Bonus video: