"NIJE NAM JASNO KOJE SU PRAVE NAMJERE ORGANIZATORA"

Duletić: Zbog sabora trubača ide se u Guču, a ne u Budvu, predsjednik Opštine nema naviku da se konsultuje

Duletić je rekao da su u Budvu dobrodošli gosti različitih kultura i tradicija, a da programima koje organizuje budvanska opština treba da naglašava i dalje razvija mediteranski identitet Budve.
8105 pregleda 33 komentar(a)
Duletić, Foto: Crnogorska
Duletić, Foto: Crnogorska

Zbog sabora trubača ide se u Guču, a ne u Budvu, saopštio je danas odbornik Crnogorske u Skupštini opštine (SO) Budva Pero Duletić.

Duletić je reagovao na najavu da će se za dvije sedmice na Jazu održati manifestacija "Guča u Budvi".

"Iz medija smo to saznali. Predsjednik Opštine Budva nema naviku da se konsultuje i to je ogromni problem. Nije nam jasno koje su prave namjere organizatora ovakve manifestacije i koje ciljeve želi postići, ali je sigurno da je saboru trubača mjesto u Guči, a ne u Budvi. Ni Beograd, a ni Novi Sad nemaju svoju Guču, pa ni mediteranski centar poput Budve, koji razvija svoja, osobena kulturna obilježja  izdvajajući enorman budžet upravo za kulturu nije prostor za takvu manifestaciju", rekao je Duletić. 

On je dodao da su u Budvu dobrodošli gosti različitih kultura i tradicija, a da programima koje organizuje budvanska opština  treba da naglašava i dalje razvija mediteranski identitet Budve.

"Zaljubljenik u sabor trubača će da ide u Guču, a u Budvu gosti dolaze zbog njenog mediteranskog šarma, nekadašnje Pjesme Mediterana  i to treba potencirati. Zato Guča u Budvi svakom razumnom građaninu djeluje kao  populizam kome nije mjesto u našem gradu i  Crnogorska je protiv toga. Želimo da živimo Mediteran, a ne da ga sanjamo", rekao je Duletić.

Preporučujemo za Vas