Ivković: Dovođenje još većeg vašara ne doprinosi imidžu Budve

"Kada smo, ne tako davno, podržali nastojanja lokalne vlasti da se uklone privremeni objekti sa budvanskog šetališta, vodili smo se upravo sviješću da njihov izgled i atmosfera koju kreiraju ne priliči našem gradu i elitnoj turističkoj destinaciji, kako svi u Crnoj Gori volimo da nazovemo Budvu"
1911 pregleda 4 komentar(a)
Ivković, Foto: Socijaldemokrate
Ivković, Foto: Socijaldemokrate
Ažurirano: 09.08.2019. 15:10h

Socijaldemokrate (SD) Budve zatečene su jučerašnjom najavom lokalne vlasti da će jednu od poznatijih turističkih manifestacija iz Srbije, Sabor trubača u Guči, dovesti i u Budvu, saopštio je danas predsjednik Opštinskog odbora (OO) SD Budva Petar Ivković.

"Kada smo, ne tako davno, podržali nastojanja lokalne vlasti da se uklone privremeni objekti sa budvanskog šetališta, vodili smo se upravo sviješću da njihov izgled i atmosfera koju kreiraju ne priliči našem gradu i elitnoj turističkoj destinaciji, kako svi u Crnoj Gori volimo da nazovemo Budvu. Tada smo, bez obzira što na lokalnom nivou pripadamo partijama opozicije, pokazali spremnost da podržimo odluku za koju vjerujemo da će doprinijeti boljem izgledu našeg grada. Pitamo se sada, u totalnoj nevjerici, zašto lokalna vlast nakon jednog koraka naprijed, čini pet koraka nazad", istakao je Ivković.

On je dodao da SD Budva protiv Sabora trubača nema apsolutno ništa, dok god se on održava u Guči.

"Gdje, shodno tradiciji, i pripada. Ali zaista čvrsto vjerujemo da, u vremenu kada lokalna vlast povlači određene poteze kako Budva ne bi "ličila na veliki vašar", dovođenje još većeg vašara ne doprinosi imidžu grada. Zato pozivamo čelnike lokalne vlasti da nam objasne na koji to način karakteristike Sabora trubača u Guči odgovaraju mediteranskom identitetu našeg grada i turističkoj ponudi destinacije koju nazivamo elitnom. Ne, gospodo, Budvu nećete učiniti elitnijom tako što, nakon uklanjanja jednog vašara, dovedete drugi, pet puta veći. Valjda ste, nekad, pošli u neku drugu mediteransku državu i vidjeli kako sve to tamo izgleda", poručio je Ivković.

On je kazao da u SD Budva vjeruju da će, jednog dana, neko pretočiti na papir sva čuda budvanske vlasti (2016-2020.) i da će to biti jedan od bestselera na ovim prostorima.

"Sigurni smo da će "Guča na moru" biti pri samom vrhu. No, dugo je do kraja mandata koji, sve je izvjesnije, nećete dočekati na pozicijama na kojima se trenutno nalazite. Ako se kojim čudom to i desi, neće nas iznenaditi da potencijalni bestseler dopunite još kojim čudom, čak i većim od "Guče na moru", zaključio je Ivković.

Bonus video: