Demokrate: Dok se ne pohapse kriminalci iz DPS-a, Crna Gora neće biti pravna država

"Izvještaj Evropske komisije o Crnoj Gori za 2019. godinu konstatuje da "korupcija dominira u mnogim oblastima i ostaje razlog za zabrinutost""
4120 pregleda 17 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora

Dok se ne pohapse kriminalci iz redova DPS-a, Crna Gora neće biti pravna država koju će Evropa moći da smatra ravnopravnim partnerom, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Navode i da ukoliko neko misli da će "moći da zataška afere kojima su opljačkani građani Crne Gore i da uživa u na taj način stečenom bogatstvu, taj se prešao u računici".

"Upravo je "afera" jedna od najčešćih riječi koje pominje Izvještaj Evropske komisije o Crnoj Gori. Dakle, afera je, kod međunarodnih instanci, prva asocijacija na Crnu Goru. Zahvaljujući DPS-u, Crna Gora je država afera koje traju. Od Koverta, Snimka, Telekoma, Limenke, Domena, Bazara, Duvanskog, Kampa na Zlatici i svih ostalih na koje se uzalud čeka odgovor institucija. Izvještaj Evropske komisije o Crnoj Gori za 2019. godinu konstatuje da "korupcija dominira u mnogim oblastima i ostaje razlog za zabrinutost". Takođe, da "reakcije krivičnog pravosuđa u slučajevima korupcije na visokom nivou i dalje su previše ograničene"", saopštile su Demokrate.

Dodaju da sve pojave na koje Evropska komisija, u svojim izvještajima, povodom Crne Gore, skreće pažnju, građani Crne Gore u stanju su da opaze i golim okom.

"Jasno je, sve su to afere na kojima se temelji činjenica da danas djeca velikog broja funkcionera DPS-a podižu hidroelektrane, grade hotele, pri čemu se za svaku hidroelektranu i za svaki hotel može postaviti pitanje: iz koje su afere dobili novac za to? A jasno je: napravili su sistem u kojem je narod od kojeg su otimali novac, prinuđen da radi kao rob kod njih i njihove djece. Takve okolnosti krive su što imamo i na desetine hiljada socijalnih slučajeva. Desetine hiljada nezaposlenih dok Skupština jača svoje administrativne kapacitete partijskim zapošljavanjima. Šta je sve to, ako nije dokaz da je DPS kreirao jedan korumpiran, socijalno-patološki i pljačkaški sistem u kojem sva moć leži u rukama moralno i vrijednosno degenerisanih pojedinaca", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: