"SEDAM MJESECI ĆUTANJA"

DF: Katniću, šta je sa aferom "Koverta", da li si utvrdio čija je kuća na Gorici?

"Ako je kuća “ničija” da li bilo koji crnogorski građanin može ući da je posjeti kao opšte kulturno dobro. Ili je u međuvremenu naseljena duhovima ( žrtvama tranzicije) i zbog aspekta bezbjednosti čak ni Milu Đukanoviću nije dozvoljeno da uđe u nju"
6596 pregleda 5 komentar(a)
Duško Knežević i Slavoljub Stijepović, Foto: Screenshot
Duško Knežević i Slavoljub Stijepović, Foto: Screenshot

Demokratski front pozvao je glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da saopšti kad će biti podignuta optužnica protiv predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, generalnog sekretara predsjednika Slavoljuba Stijepovića i 21 aktiviste DPS- iz Zete koji su 2016. godine, kako je saopšteno, "učestvovali u kupovini glasova" za izborne potrebe DPS-a. 

"Prošlo je sedam mjeseci otkad se pojavio snimak na kojem Slavoljub Migo Stijepović uzima konvertovanih 100 hiljada eura od Duška Kneževića i jasno saopštava da će taj novac biti podijeljen izbornim štabovima u Zeti. Gotovo da zvuči nevjerovatno da Milivoje Katnić na osnovu snimka i priznanja Slavoljuba Miga Stijepovića i dvadeset jednog saslušanog aktiviste DPS- a iz Zete da je ovaj novac korišten za kupovinu glasova na ovom području, ni za sedam mjeseci nije podigao optužnicu. I ne samo što nije, već je u svom posljednjem obraćanju javnosti ostavio prostor da optužnica protiv Đukanovića, Stijepovića i drugih uopšte ne bude podignuta", saopšteno je iz DF-a. 

Kako navode optužnica vjerovatno neće biti podignuta "jer bi na taj način došli do krunskih dokaza da su Đukanović i Stijepović sa novcem koji je za njihove potrebe konvertovao Duško Knežević, finansirali montažu tzv. državnog udara". 

"Kako je moguće da ni posle sedam mjeseci SDT nije utvrdio čija je kuća od 2.000 kvadrata na Gorici čija je procijenjena vrijednost 10 miliona eura. Ako Milo Đukanović tvrdi da nije njegova, a braća Ivanović kao investitori ove kuće, zbog sudskog postupka u aferi "Telekom", sve vrijeme ćute, postavlja se pitanje zašto Milivoje Katnić ne preduzima nikakve aktivnosti u rasvjetljavanju ovog klasičnog primjera korupcije i neosnovanog bogaćenja predsjednika države".

Iz DF su saopštili da je "zabrinjavajuća inertnost Katnića u istrazi ovog kriminalnog djela, jer se ovih nedjelja objavljivanjem fiktivnih faktura iz afere "Klap" i "Vardar" osnovano sumnja da je značajan dio tog opranog novca uložen u izgradnju uklete kuće na Gorici". 

"Ako je kuća “ničija” da li bilo koji crnogorski građanin može ući da je posjeti kao opšte kulturno dobro. Ili je u međuvremenu naseljena duhovima ( žrtvama tranzicije) i zbog aspekta bezbjednosti čak ni Milu Đukanoviću nije dozvoljeno da uđe u nju. Ako su duhovi zauzeli kuću na Gorici, nadamo se da to nije slučaj s kastodi računom Mila Đukanovića, čijim uvidom bi Milivoje Katnić, automatski riješio aferu "Koverta" ali i otkrio na koji način je aktuelni predsjednik države oprao svoj prvi milion. Ali svakom je u Crnoj Gori jasno da Glavni specijalni tužilac Katnić samo izvodi kate po konferencijama za štampu, izmišlja i otvara navodne finansijske istrage, a ključne šefove organizovanih kriminalnih grupa u aferama "Klap" i "Vardar" Aca i Blaža Đukanovića, Edina Kolarevića i Brana Mićunovića zaobilazi u širokom luku, citirajući samog sebe kao obaveznu literaturu na prvoj godini prava".  

DF zahtijeva od Katnića da obavijesti javnost da li je podigao optužnicu protiv Đukanovića i Stijepovića zbog afere "Koverta", i da "objasni zašto je čekao do sada kad postoje više nego očigledni optužujući dokazi protiv njih dvojice". 

"Ili će se rezultat afere "Koverta" završiti ponovo hapšenjem vozača iz Atlas banke, jer su izgleda vozači u ovoj državi najveća i najorganizovanija kriminalna grupa", zaključuje se u saopštenju DF-a.