Socijaldemokrate kritikovale DPS u Tivtu : Zemlju dali Vladi bez dozvole

Iz DPS-a su ranije kazali da je pitanje aerodroma u Tivtu i njegova valorizacija na dugoročno održiv način projekat od strateškog interesa
2373 pregleda 3 komentar(a)
Stanje aerodroma neodrživo: Odbornici DPS-a u SO Tivat, Foto: Siniša Luković
Stanje aerodroma neodrživo: Odbornici DPS-a u SO Tivat, Foto: Siniša Luković

Odbornici Demokratske partije socijalista u Tivtu dozvolili su nezakonito prebacivanje vlasništva zemlje sa Opštine na Vladu, a da se o tome nije pitala lokalna vlast, ponovili su iz Socijaldemokrata. Odbornici DPS-a prije dva dana nijesu podržali inicijativu SD-a da SO Tivat raspravlja o zaključku kojim se obavezuju predsjednik Opštine, Vlada i Ministarstvo saobraćaja da presipitaju postupak vraćanja prava raspolaganja na nepokretnostima sa lokalne vlasti na Vladu.

“Naši preci su, žrtvujući svoju zemlju, imali viziju da se u opštini Tivat izgradi međunarodni aerodrom kako bi se grad razvijao u pravom pravcu. Danas se od nas traži da se potpuno nezakonito i protiv zdravog razuma, odreknemo zemljišta od koga ubiramo prihode. Mi imamo obavezu da se usprotivimo ovakvom otimanju zemlje”, kazao je predsjednik tivatskog SD-a Zdravko Mitrović.

Iz DPS-a su ranije kazali da je pitanje aerodroma u Tivtu i njegova valorizacija na dugoročno održiv način projekat od strateškog interesa: “Zagovornici takvog koncepta pokazuju strah od nečeg novog, ili je u pitanju pokušaj da se zadržavanjem postojećeg stanja sačuvaju neki trenutni partikularni interesi”.

Bonus video: