"MANDIĆ IMA ZADATAK DA RASTURI VLAST U OPOZICIONIM OPŠTINAMA"

Demokrate: Mandić i Potpara se svete opozicionarima koji staju na put njihovim kombinacijama sa DPS

"Nakon uspješno realizovane ugovorne obaveze koja je podrazumjevala eliminaciju Demokrata, Vladimira Jokića i ostalih iskrenih i časnih predstavnika opozicione vlasti, predsjednik NSD u Kotoru po nalogu Andrije Mandića danas je glavni podupirač DPS vlasti u Kotoru"
2726 pregleda 9 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demokrate
Ilustracija, Foto: Demokrate
24.08.2019. 12:41h

Demokratska Crna Gora saopštila je da se predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić i i predsjednik kotorskog odbora ove partije Vladimir Potpara svete opozicionarima koji staju na put njihovim kombinacijama sa DPS

"Nije trebalo mnogo vremena da protekne, pa da pred lice javnosti izađu novi dokazi o prodaji Kotora DPS-u. Nakon realizovane političke korupcije u Kotoru, najnoviji dokazi potvrđuju da je jedna od strana tog političko-korupcionaškog kupoprodajnog ugovora bio i šef lokalne NSD, a po nalogu Andrije Mandića. Nakon uspješno realizovane ugovorne obaveze koja je podrazumjevala eliminaciju Demokrata, Vladimira Jokića i ostalih iskrenih i časnih predstavnika opozicione vlasti, predsjednik NSD u Kotoru po nalogu Andrije Mandića danas je glavni podupirač DPS vlasti u Kotoru. To potvrđuje i posljednja sjednica Odbora za izbor i imenovanja SO Kotor. Predsjednik OO Nove srpske demokratije Vladimir Potpara, dok sva opozicija bojkotuje nelegitimnu SO Kotor i nelegalne odbore, prvo je obezbjedio DPS-u kvorum za održavanje sjednice, zajedno sa Brunom Lončarević iz SDP-a, a potom svojim prisustvom, uz odluku da čak ostane i uzdržan, omogućio usvajanje odluke kojom se uskraćuju prava na primanja Dragici Perović, nezakonito razriješenoj predsjednici SO Kotor i da se odredi plata Željku Aprcoviću i Jovu Suđiću. Ovaj antiopozicioni čin samo je potvrda da se trgovina sa DPS-om u režiji Andrije Mandića, sa državnog nivoa preko njegovog povjerljivog čovjeka preslikava i na Kotor", soapštile su Demokrate.

Zapisnik SO Kotor
Zapisnik(Foto: Demokrate)

U saopštenju Demokrate navode "da je realizacija dogovora sa DPS-om prioritet, potvrđuje odluka Potpare da se svrsta u isti tabor sa DPS-om protiv Dragice Perović, uprkos tome što je bila nosilac koalicione liste zajedno sa Novom srpskom demokratijom i što je svo vrijeme trpjela napade sa svih strana u odbrani izborne volje gradjana i opozicione vlasti u Kotoru.

"Na ovaj način se Andrija Mandić i Vladimir Potpara svete opozicionarima koji staju na put njihovim kombinacijama sa DPS. Očigledno da postoji ogroman pritisak lidera Nove srpske demokratije, da se žrtvuju opozicione opštine, kako bi ostvario lični interes u trgovini sa Đukanovičem. Dominantan dio opozicione javnosti sa pravom pretpostavlja da je u pitanju osuđujuća presuda. Slična situacija se dogodila prije održavanja lokalnih izbora u Nikšiću gdje niko nije dovodio opozicionu pobjedu u pitanje. Tada su ucijenjeni osuđujućim presudama, lideri DF-a prodali Nikšić DPS-u. Da Mandić opet ima zadatak da rasturi vlast u opozicionim opštinama, potvrđuje i kreiranje ogavnih i prostačkih saopštenja koje podmeće svojim kolegama u Budvi, kako bi izazvao lični sukob u lokalnoj vlasti. Ucjene, pritisci i jasna uputstva Mila Đukanovića, tjeraju lidere DF-a na brzopleto, očajničko i nesmotreno antiopoziciono djelovanje o kojem izlaze na vidjelo dokazi jedni za drugim", zaključeno je u saopštenju Demokrata.