Odbor u septembru počinje sa radom

Sagovornici “Vijesti” iz vladajuće koalicije tvrde da nakon popune, Odbor mora što prije početi sa radom
1773 pregleda 1 komentar(a)
Očekuje se da zakaže sjednicu: Gvozdenović, Foto: Filip Roganović
Očekuje se da zakaže sjednicu: Gvozdenović, Foto: Filip Roganović

Predsjednik Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva Branimir Gvozdenović trebalo bi početkom septembra da zakaže sjednicu tog skupštinskog tijela, saznaju “Vijesti”. Sagovornici “Vijesti” iz vladajuće koalicije tvrde da nakon popune, Odbor mora što prije početi sa radom.

“Nemamo puno vremena za rad na izbornim reformama, jer rok za predaju predloga ističe u novembru. Nakon povratka opozicije stekli su se uslovi da počnemo sa radom i to ćemo učiniti već početkom septembra. Odbor je ranije već radio na određenim izmjenama i to će nam poslužiti kao podloga za dalje razgovore”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Skupština je u petak usvojila odluku kojom se poslanici Demokrata Momo Koprivica i Danilo Šaranović imenuju za članove Odbora. Ostatak opozicije nije glasao za tu odluku, navodeći da svakom opozicionom klubu pripada po jedno mjesto u Odboru.

Administrativni odbor prethodno nije raspravljao o zahtjevu da Aleksandar Damjanović bude član Odbora, već je Demokratama dodijelio dva mjesta.

Bonus video: