Tadićka napustila PzP: Nalazimo se na suprotnim političkim i ideološkim stajalištima

Valentina Tadić je saopštila da ubuduće će djelovati kao nezavisna odbornica
16454 pregleda 173 komentar(a)
Valentina Tadić
Valentina Tadić
Ažurirano: 26.08.2019. 20:12h

Odbornica DF Valentina Tadić saopštila je da napušta Pokret za promjene i da ubuduće će djelovati kao nezavisna odbornica u SO Budva. Ovo je već drugi odbornik DF koji je napustio ovaj politički saziv.

Od sedam odbornika, koliko je DF imao osvojenih na lokalnim izborima 2016. godine, sada u skupštinskim klupama ima pet.

Kao jedan od razloga da povuče ovakav potez, Tadić navodi i besprizorna saopštenja koja su uslijedila nakon objave da će u Budvi biti organizovana manifestacija Guča.

"Moje napuštanje partije ni na koji način neće uticati na funkcionisanje vladajuće većine", kazala je za Vijesti Tadić.

Saopštenje za javnost Tadićke prenosimo u cjelosti:

“Obavještavam crnogorsku javnost, a prvenstveno građane Budve koji su na posljednjim izborima dali glas listi Demokratskog fronta, pa samim tim i meni, da od danas nisam članica Pokreta za promjene, te da sam odluku prenijela Centrali partije navodeći razloge mog napuštanja. Razloga za napuštanje je mnogo i nakupljali su se tokom posljednjih godina naročito od formiranja vlasti u Budvi. Pokazala sam krajnje strpljene čekajući da se stvari promjene. Međutim stvari se ne mjenjaju a ja se osjećam sve neugodnije, i tu nelagodu danas okončavam.

Stavovi i vrijednosti koje Pokret za promjene u posljednje vrijeme zastupa i propagira u neskladu su sa mojim svjetonazorom. U ovom trenutku nalazimo se na potpuno suprotnim političkim i ideološkim stajalištima.

Ne želim da me niko dovodi u vezu sa odlukama iza kojih ne stojim lično i o kojima me niko nije konsultovao.

Posljednja kriza vlasti u Budvi, koju je ni manje ni više izazvala Guča, a koju su pratila besprizorna i misteriozna saopšenja. Bila je kap u prepunoj čaši.

Nastaviću kao nezavisna odbornica. Podržavajući sve odluke vladajuće većine koje su na korist građana Budve. Neću iznevjeriti građane koji su glasali PzP i DF, a koji su danas zbunjeni nizom neobičnih postupaka.

Dežurnim dušebrižnicima poručujem: Neka ne brinu. Moj izlazak iz partije ni na koji način neće ugroziti vladajuću većinu u Budvi.

Podsjećam ovom prilikom i jedan broj javnih funkcionera. Da su ih građani Budve postavili na pozicije na kojima se sada nalaze i da od njih očekuju odgovorno i zrelo ponašanje i saradnju, a ne narušavanje opozicionog jedinstva, jer imamo samo jednog političkog neprjatelja, a to je DPS.

Svijesna sam reakcija na ovu moju odluku i spremna na podmetanja i insinuacije od strane teoretičara zavjere. I nemam problem sa tim. Ovo je moja lična odluka jer imam samo jedan cilj u životu, a to je koračati uspravno”.

Bonus video: