Bečić razgovarao sa Josipovićem: Narod mora pobijediti primitivice i trgovce nacionalnim osjećanjima

Bečić je pozvao Josipovića da posjeti Crnu Goru
5429 pregleda 23 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Demokrate
Sa sastanka, Foto: Demokrate

Predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić, sastao se u Zagrebu sa Ivom Josipovićem, predsjednikom Hrvatske, u mandatnom periodu 2010. do 2015. godine, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Sastanku su prisustvovali generalni sekretar i predsjednik Kluba poslanika Boris Bogdanović, poslanik Danilo Šaranović i predsjednik Crnogorske, profesor Vladimir Pavićević.

"Sagovornici su razmijenili mišljenja o prilikama na Zapadnom Balkanu, uz naglasak da su pomirenje, stabilnost, međuvjerski i međunacionalmi sklad strateški pravci djelovanja svake odgovorne i proevropske politike. Saradnja i dobrosusjedski odnosi između Crne Gore i Hrvatske treba da bude prioritet svih nas zajedno, zaključili su sagovornici", saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

“Izdizanje iznad rovova prošlosti i kandži balkanskog primitivizma, stajanje na put politici svađa, podjela i trgovine nacionalnim osjećanjima tradicionalnih političkih elita vlasti i opozicije mora konačno nadvladati na Zapadnom Balkanu. Dosta je više namještenih utamica političkih elita u kojima dobijaju svi koji igraju, a gube svi koje gledaju, bez obzira za koga su navijali. Budućnost konačno mora poraziti prošlost, narod mora pobijediti primitivice i trgovce nacionalnim osjećanjima”, naglasio je lider Demokrata prilikom susreta sa Josipovićem.

Saopšteno je da je "uz zahvalnost na srdačnom dočeku i doprinosu koji je cijelim svojim bićem davao i koji daje pomirenju, prevazilaženju podjela, borbi za ljudska prava i jačanju građanske svijesti, predsjednik Bečić pozvao profesora Josipovića da posjeti Crnu Goru."

"Profesor Josipović i bivši predsjednik Hrvatske je sa zadovoljstvom prihvatio poziv i najavio posjetu Crnoj Gori u terminu koji će naknadno usaglasiti", zaključeno je.

Bonus video: