Božović: Svečano obilježavanje godišnjice mandata presedan u tivatskoj politici

Kusovac se "već sad može smatrati najgorim predśednikom Opštine Tivat svih vremena", ocjenjuje predsjednik tivatskog odbora Crnogorske
1286 pregleda 1 komentar(a)
Božović, Foto: Crnogorska
Božović, Foto: Crnogorska

Tivatska javnost ostala je zaprepašćena saznanjem da gradonačelnik Siniša Kusovac organizuje svečani koktel povodom obilježavanja prve godišnjice njegovog mandata na čelu Opštine Tivat, saopštila je danas Crnogorska.

Kabinet gradonačenika Tivta dr Siniše Kusovca (DPS) povodom, kako su naveli, godinu dana njegovog obavljanja te funkcije, u ponedjeljak 2. septembra organizovaće svečani koktel u atrijumu srednjevjekovnog ljetnjikovca Buća-Luković.

„Zvuči kao vic, moglo bi se svrstati u rubriku „vjerovali ili ne“, ali na žalost svih nas to je surova istina. Čovjek koji se već sad može smatrati najgorim predśednikom Opštine Tivat svih vremena, koji je u prvoj godini mandata unakazio opštinski budžet za preko deset miliona eura, nalazi za shodno da svečano obilježava prvu godišnjicu mandata, sa sve zvanicama, naravno od naših para," ocijenio je Goran Božović, predsjednik OO Crnogorske Tivat i član Predsjedništva te opozicione partije.

On se zapitao da li je i to naredba iz centrale DPS-a „kako bi ublažili katastrofalne rezultate vladavine „svečanim činom“, ili je to ipak ideja lokalnih poltrona, koji u osjećaju nemoći usljed slabljenja uticaja Kusovca gubitkom kormila lokalnog odbora, pokušavaju dati sebi bar malo na značaju.“

„Svečano obilježavanje godišnjice mandata predstavlja presedan u tivatskoj politici. To nijesu radili ni oni koji su imali razloga za slavlje, a te bestidne ideje se nijesu dosjetile ni mnogo teatralnije persone. Da li je u pitanju patološki umišljaj veličine svojstven regentu, ili je to ipak samo potez očajnika koji je svjestan brzog kraja i kratkog vijeka svog mandata, te želi sebi makar fiktivno odati počast i prikazati sebe po posljednji put bitnim i uspješnim, a ono makar u očima svojim i svojih poltrona", ocjenjuje Božović.

Čelnik tivatskog odbora Crnogorske pitao je gradonačelnika što je to razlog svečanog slavlja godišnjice mandata i koji su to pozitivni rezultati vrijedni hvale, „zbog kojih čak uvodi novu praksu, nezapamćenu do sad", ocjenjujući da to "ne predstavlja ništa drugo do još jedan pir odnarođene vlastele na koji će potrošiti pare građana Tivta, da bi potpuno nezasluženo veličali sebe.“

„Vječiti kompleks niže vrijednosti kod Kusovca doveo je do razvijanja bizarne strukture ličnosti koja se dominantno manifestuje kroz beskrupulozno i manipulativno ponašanje, gdje su laži, zamjena teza, pohlepa, i makijavelizam u najgorem obliku, osnovni način funkcinisanja, a sve to se bukvalno očitava u samoj ideji organizovanja ovog skupa. Na ovoj ideji bi mu pozavidjeli i najveći dikatatori što bi rado primjenili u stvaranju kulta ličnosti," procjenio je Božović, inače diplomirani psiholog po struci.

U Crnogorskoj smatraju da će biti vrlo zanimljivo vidjeti ko će sve prisustvovati „na piru „tivatskog grobara“, bilo da moraju po partijskoj naredbi, ili još gore, oni što poziv smatraju privilegijom, što žmure na sva devastiranja grada, nadajući se mrvicama kolača sa stola bahatog rasipanja."

„Čemu ćete nazdravljati „gospodo“? Na čemu ćete čestitati gradonačelniku? Na otpisu 5,6 miliona eura duga Porto Montenegru? Na gubitku 2 miliona eura stečajem Atlas banke? Na gubitku spora u iznosu od 300 hiljada eura samo PAM-u, i na svim ostalim izgubljenim sporovima? Na novom bespotrebnom zaduženju u iznosu od 1,5 miliona eura, ispod žita, da bi tobož gradio kružne tokove, iako se hvalio onomad da vazda na računu ima 2 miliona? Na genijalnoj ideji kupovine zemljišta od počasnog belgijskog konzula za skoro milion eura? Na dupliranoj nesposobnoj opštinskoj administraciji koja nas košta preko 3,2 miliona eura godišnje? Na tome ćete naročito nazdraviti, jer je većina vas upravo taj tehnološki višak uhlebljen ničim zaslužan, na grbaču svih građana Tivta! Na gomili nezakonitih ugovora o djelu, i ugovora o privremenim i povremenim poslovima kojima kupujete glasove? Na bestidno dodijeljenim kreditima uz otpis 80% duga „vjernim i zaslužnim“ partijskim članovima?" zapitao se Božović.

On je zvanice Kusovčebog koktela u ponedjeljak pitao i da li će gradonačelniku čestitati „na bezbroj ostalih nepočinstava, zloupotreba, loših poteza, preloših kadrovskih rješenja, za koje je sveukupno korupcija preblag izraz, kojima je budžet našeg grada opustošen“.

„Prisustvo na ovom bestidnom događaju nije obaveza, te će prisutnost svakog ponaosob biti jasan pokazatelj podrške Kusovcu, a istovremeno pokazatelj odsustva časti i dostojanstva. Zato „gospodo“, morate biti svjesni da ćete vrlo brzo, zajedno sa svojim „liderom“, na smetlište političke istorije, sa vječitom ljagom na obrazu", zaključio je Božović.

Bonus video: