Bečić: Na putu EU glavna prepreka vlast DPS-a

Žagar je Bečiću, kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore obećao podršku u nastojanjima da Crna Gora pristupi EU
668 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka Bečića i Žagara, Foto: Demokratska Crna Gora
Sa sastanka Bečića i Žagara, Foto: Demokratska Crna Gora

Predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić, sastao se sa članom Predsjedništva Komiteta regiona Evropske unije, Ivanom Žagarom gdje su razmijenili mišljenja o integrisanju država Zapadnog Balkana u EU i o evropskoj perspektivi Crne Gore i mogućnosti skorog pristupanja Crne Gore Evropskoj unij, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

"Demokratska Crna Gora smatra da Crna Gora treba da bude prva sledeća članica Evropske unije. Naši građani su to zaslužili, ali na tom putu najveća prepreka je vlast DPS-a koja nas svojim djelovanjem udaljava od svih velikih načela na kojima počiva Evropska unija, a posebno od načela vladavine prava. Zato se i svim srcem borimo za stvaranje uslova za prve poštene izbore u istoriji Crne Gore, da u demokratskom izbornom procesu pobijedimo lošu vlast kao najveću prepreku učlanjenja Crne Gore u EU", poručio je Bečić.

Bečić je kazao da je uloga Komiteta regiona EU veoma značajna u institucionalnoj arhitekturi Evropske unije.

"I za Crnu Goru i za druge države Zapadnog Balkana jedan od prioriteta treba da bude ravnomjerni regionalni razvoj. Ogromni su dispariteti u razvoju različitih regija u Crnoj Gori i podrška naših evropskih prijatelja u ovom smislu je dragocjena".

Žagar je Bečiću, dodaje se, obećao podršku u nastojanjima da Crna Gora pristupi EU, a naročito je naglasio značaj komunikacije između stranaka koje pripadaju Evropskoj narodnoj partiji ili namjeravaju da konkurišu za članstvo u Evropskoj narodnoj partiji, kao što je slučaj sa Demokratskom Crnom Gorom.

"Sagovornici su razmijenili mišljenje i o aktivnostima vezanim za proces pristupanja Demokrata Evropskoj narodnoj partiji, uz nadu sa će današnji sagovornici uskoro biti i partijske kolege u okviru Evropske narodne partije, najveće političke grupacije u Evropskom parlamentu", zaključuje se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Bonus video: