Šaranović: DPS je partija ogorčenih kapitulanata

"Osim u uličarsko ponašanje, razumijete se i u koverte, a bijela zastava i crni fondovi, vaš su znak raspoznavanja. Bijela zastava će vam se i dalje vioriti jer ste kapitulanti, a crni fondovi idu u istoriju beščašća"
1576 pregleda 5 komentar(a)
Danilo Šaranović, Foto: Demokratska Crna Gora
Danilo Šaranović, Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska partija socijalista je partija ogorčenih kapitulanata koji se ne libe da galamom i primitivizmom pokušavaju da sakriju vlastiti poraz, saopštio je poslanik Demokratske Crne Gore, Danilo Šaranović.

On je reagovao na navode poslanik DPS-a, Mihaila Anđušića, koji je saopštio da "pozdravlja odluku Demokratske Crne Gore da prekine bojkot Skupštine, iako će njihov bojkot rada, a prihvatanje zarada, ući u anale političke neprincipijelnosti".

"I današnja izjava Anđušića, obiluje, ništa manje nego ona jučerašnja, očajničkim pokušajima da se izađe iz političkog ćorsokaka u koji su satjerani primoranošću da prihvate Briselski plan. Pritom, Anđušićev manir iskrivljavanja činjenica i manipulacije njima, nije njegov lični manir. Riječ je o maniru obmanjivanja građana kakav DPS baštini kao partijsko dobro. Taj manir je sada samo dodatno zaoštren jer je DPS odabrao da se na taj način bori sa krahom koji je doživio prvi put u posljednjih 30 godina", naveo je Šaranović.

Dodao je da je Briselski plan jedini pravno obavezujući.

"Zbog takvog debakla, razumijemo potrebu DPS da krivotvori stvarnost i da obmanjuje građanstvo podsjećanjem na to kako Demokrate bojkotuju Skupštinu, a ne navodeći da su razlozi bojkota isti oni koji su i međunarodnu zajednicu podstakli da ih pritisnu da prihvate Briselski plan. Dakle da ponovimo: predlozi i rješenja koja ste kreirali u kabinetu najvećeg balkanskog manipulatora smatrajte nepostojećim. Papire sa kojima javno mašete a koji navodno sadrže unapređenja po najvećem standardima, možete baciti u otpad. Svi vaši planovi su uvijek bili planovi za krađu, pa ne mislite valjda da će Demokrate prihvatiti pravila izbora od onih koji kradu izbore. To je na žalost prihvatio neki drugi dio opozicije, vama drag, ali sa Demokratama pogađanja nema. Biće onako kako kaže Briselski plan i tačka".

Šaranović dodje da nema nikakvog unaprjeđenja, "nego samo ima sveobuhvatnih izbornih reformi".

"A to dalje znači da dosadašnja izborna rješenja možete da primjenjujete samo na unutarpartijskim izborima i na unutarkoalicionim, kod tradicionalnih partnera. Za Crnu Goru više ne važe. Ovog puta to vam neće proći, na veliku žalost vašu i tradicionalnih vam opozicionih partnera jer nećemo dozvoliti da se ponovi 2014. godina kada ste zajedno sa njima usvojili izborne zakone kakvi su odgovarali i vama i njima. Vama da kradete, njima da to skrštenih ruku gledaju. Za Crnu Goru važi i na nju će se primjenjivati jedino Briselski plan koji ste godinu dana odbijali, a onda naglo prihvatili, ali ga još niste pročitali".

Šaranović navodi i da su Demorkate spremne da organizuju edukativnu radionicu "na kojoj ćemo vas upoznati sa Briselskim planom i evrospkim standardima".

"Jer vi, očigledno, razumijete samo standarde uličarskog ponašanja, a sa uličarskom organizacijom razgovora, ni dogovora nema. Osim u uličarsko ponašanje, razumijete se i u koverte, a bijela zastava i crni fondovi, vaš su znak raspoznavanja. Bijela zastava će vam se i dalje vioriti jer ste kapitulanti, a crni fondovi idu u istoriju beščašća", naveo je Šaranović.

Bonus video: