Anđušić: Demokrate pod pritiskom prekinule bojkot

"Izvolite gospodo na posao, plata vam je bila danas i to puni iznos, iako obmanjujete građane da smo vam ukinuli plate - nijesmo, iako ni cent nijeste zaslužili", kazao je Anđušić
1886 pregleda 3 komentar(a)
Anđušić, Foto: DPS
Anđušić, Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) pozdravlja odluku Demokratske Crne Gore da prekine bojkot Skupštine, iako će njihov bojkot rada, a prihvatanje zarada, ući u anale političke neprincipijelnosti, kazao je poslanik DPS-a, Mihailo Anđušić.

Šaranović: Plan DPS-a je srušen zahvaljujući planu Demokrata >>>

"Cjelokupna crnogorska javnost, koja prati političku aktuelnost, može najbolje svjedočiti o razlici u političkoj kulturi DPS-a i dijela opozicije. I ovog puta, ostavljam Demokratama da polažu isključivo pravo na primitivni diskurs i lažne informacije. DPS, sa druge strane, govori o svojim dostignućima koja su se reflektovala na crnogorsko društvo, a ponekada navodimo i odluke naše političke konkurencije, kako bismo skrenuli pažnju građanima na suštinu stvari i razgrnuli maglu kojom, najčešće kvazi-demokrate, pokušavaju da zamaskiraju istinu", rekao je Anđušić.

Istina je, kako je kazao, jednostavna: "DPS je sa svojim koalicionim partnerima, NVO sektorom i akademskom zajednicom, izradio napredna zakonska rješenja, po ugledu na najrazvijenije demokratije. Istina je takođe da su i Demokrate prekinule bojkot Skupštine, što svakako pozdravljamo, iako će njihova neprincipijelnost - bojkot rada, a prihvatanje zarada ući u anale političke neprincipijelnosti", navodi Anđušić.

Dodaje da je istina i to da će Demokrate morati da razgovaraju i sa DPS-om, "koliko god nijesu dorasli kvalitetu i iskustvu" te partije.

"Vjerujemo da im nakon usaglašavanja i izglašavanja amandmana ni to neće teško pasti jer su ipak pokazali da umiju da sarađuju - makar i pod pritiskom. O iskustvima DPS-a u pregovorima sa opozicijom, kada i na koji način smo razgovarali, obavijestićemo javnost, u nekom narednom periodu. Do tada, izvolite gospodo na posao, plata vam je bila danas i to puni iznos, iako obmanjujete građane da smo vam ukinuli plate - nijesmo, iako ni cent nijeste zaslužili", zaključio je Anđušić.

Bonus video: