Vučurović: Posjeta američkih senatora pokazala podaničko lice vrha vlasti

Vučurović je rekao da niko od predstavnika crnogorske vlasti "nije smogao hrabrosti da makar skrene pažnju senatoru Lindzi Gremu na njegove agresivne, uvredljive i bahate izjave i ispade"
2059 pregleda 6 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Demokratski front, Demokratski front
Jovan Vučurović, Foto: Demokratski front, Demokratski front

Poslanik Demokratskog fronta, Jovan Vučurović rekao je da je posjeta američkih senatora Crnoj Gori, "osim što je obilovala skandaloznim izjavama, pokazala još jednom podaničko lice vrha crnogorske marionetske vlasti."

"Odavno je režim ponizio Crnu Goru, pa je i ova posjeta iskorišćena da se demonstrira odsustvo dostojanstva i državničke odgovornosti kod predsjednika CG, predsjednika Skupštine i Vlade. Američki senatori očigledno nijesu došli da razgovaraju sa državnicima i partnerima, nego da čuju raport i izvrše postrojavanje onih koji sprovode naloge iz određenih kancelarija američke duboke države", rekao je Vučurović.

Vučurović je rekao da niko od predstavnika crnogorske vlasti "nije smogao hrabrosti da makar skrene pažnju senatoru Lindzi Gremu na njegove agresivne, uvredljive i bahate izjave i ispade."

"Jer, uobičajeno je da se, kada se dođe u drugu državu, pokaže minimum pristojnosti i poštovanja, ali on je ovdje došao kao gazda, kao u neku koloniju kojoj izdaje naređenja i uputstva kako da se ponaša prema onima za koje je neko u SAD ili NATO procijenio da su neprijatelji. Neprihvatljivo je da režim vodi politiku da su neprijatelji SAD ujedno i neprijatelji Crne Gore, jer bi onda imali vrlo sužen krug prijatelja. Većinska Crna Gora sigurno nije neprijatelj Rusije, kao što je to "naredio'' senator Grem, a podržali crnogorski "državnici''. A posebno je opasno kada se poltronski odobravaju napadi ovoga "jastreba'' na DF, i otvorena prijetnja da u CG treba "poraziti snage'' koje su bile protiv ulaska CG u NATO, što je jasno miješanje u naše unutrašnje odnose. Pokazuje se ponovo da se Crnom Gorom upravlja iz nekoliko stranih centara, kao što je iz tih centara dirigovan i nasilni ulazak naše zemlje u NATO - bez referenduma. Uostalom, NATO se priprema da u vojne poligone pretvori neke važne djelove Crne Gore, a crnogorski režim na to samo može da klima glavom i povije uši. Eto dokle je dovela marionetska politika, politika odricanja od tradicionalne Crne Gore i svojih predaka", rekao je Vučurović.

On je kazao da je ključno pitanje za Crnu Goru kako u njoj poraziti agenturu CIA, Mi6 i drugih zapadnih struktura NATO, koji rade protiv interesa tradicionalne Crne Gore i građana koji žive na ovom prostoru.

"Ti sorošoidi zadaju velike probleme svima u CG, jer pokušavaju da ovdje uspostave civilizacijske "domete'' koji su neprikladni i suprotni hrišćanskim vrijednostima. Pošto su mediji objavljivali koliko je ovaj režim, zajedno sa svojim partnerima iz Prištine, uložio u kampanju Hilari Klinton, dobro bi bilo da znamo da li se nešto ulagalo i u ove senatore, posebno što znamo da oni pripadaju krugu pokojnog senatora Mekejna, kome je ovaj režim organizovao i rođendanske proslave, a prema našim informacijama i neki članovi te porodice su sad bili u posjeti Crnoj Gori. U politici ništa nije slučajno, pa ni ovaj dolazak, lobiranje, a što se tiče crnogorskog režima plaćanje je obavezno. DF želi saradnju i sa istokom i sa zapadom, naročito sa istorijskim saveznicima, ali na principima partnerstva i dijaloga, a ne služenja, izdaje, predaje i prodaje", zaključio je Vučurović.

Bonus video: