Ulcinjska URA Markoviću: Ne prikrivajte nedjela neistinama

Iz ulcinjskog odbora pokreta URA podsjetili premijera da Valdanosom upravalja Vlada preko Ministarstva odbrane, a ne Opština
2717 pregleda 1 komentar(a)
Predsjednik pokreta URA sa poslanikom Zelenih Evrope, Tomasom Vajsom, Foto: URA
Predsjednik pokreta URA sa poslanikom Zelenih Evrope, Tomasom Vajsom, Foto: URA

Vlada Crne Gore upravlja Valdanosom preko Ministarstva odbrane, a ne Opština Ulcinj, poručili su iz Opštinskog odbora pokreta URA u Ulcinju premijeru Dušku Markoviću, povodom Markovićevih navoda da je taj prostor danas napadnut, otkako je dat na upravljanje Opštini na osnovu posebnog plana.

“Tužno je da premijer jedne države bude toliko “neobaviješten” ili bahat pa bez trunke stida izgovara neistine. Samo da vas podsjetimo, za vrijeme vašeg mandata svakih par mjeseci svjedočimo ekološkim incidentima. Tara, Lim, Boka kotorska, Bukovica, Cijevna, čempresi... sada i Sinjajevina," navodi se u reagovanju URA Ulcinj.

Ističu da na Valdanosu već skoro 45 godina propadaju masline, a skoro da se mnoge od njih ne mogu više ni spasiti.

“Kažete da ste zaštitili Valdanos? Pa ima li kraja vašem bezobrazluku? Tamo već skoro 45 godina propadaju masline, skoro da se mnoge od njih ne mogu više ni spasiti. Građanima ne vraćate oteto, a u više navrata, naročito 2010. godine ste pokušali da ga prodate tajkunima. Htjeli ste da posiječete i premjestite hiljadugodišnje masline, a onda kada vam se otkrila korupcija, koja je bila toliko providna, odustali ste privremeno od te namjere. Vaša Vlada je u međuvremenu dozvolila devastaciju i divlju gradnju koju i sami pominjete. Tamo ne zalazi inspekcija, opet vjerovatno zbog korupcije, finansijske i političke. Za vašu bolju informisanost, Vlada Crne Gore upravlja Valdanosom preko Ministarstva odbrane, a ne opština Ulcinj. Ona je, zahvaljujući vašoj politici opština sa najmanje ingerencija u ovoj državi i ne upravlja niti jednim vrijednim lokalitetom jer ste se vi pobrinuli da tako bude”, ističu iz URA Ulcinj.

Iz te partije dalje navode i da "odgovornost koju premijer Marković prebacuje na opštinske funkcionere ne pije vodu jer su oni zapravo koalicioni partneri DPS-a."

“Ti u opštini kojima prebacujete odgovornost su vaši ljudi i vaši koalicioni partneri. Bili ste aktivni u kampanji da bi ih instalirali. Zato vas pozivamo da prestanite da radite protiv građana i neistinama prikrivate nedjela. Ostavite Crnu Goru i njen prostor na miru, već ste ga dovoljno uništili", zaključuje se u reagovanju odbora URA Ulcinj.

Bonus video: