"SJEĆAMO SE NJIHOVOG NJEŽNOG ODNOSA PREMA NOVINARIMA"

Živković: U ne tako davnim vremenima, postojalo je vojno krilo tadašnjeg SNP koje se zvalo Sedmi bataljon

"Iako u odnosima SNP-a i Dana odavno ne cvjetaju ruže, iako su ovaj medijski prostor “okupirali” oni koji su SNP pocijepali, očigledno da i dalje ovu partiju i spomenuti medij mnogo više spaja nego što razdvaja"
2397 pregleda 4 komentar(a)
Živković, Foto: Screenshot/Youtube
Živković, Foto: Screenshot/Youtube

Posmatrajući medijski napad, nekada "dva oka u glavi”, Socijalističke narodne partije (SNP) i dnevnog lista “Dan”, na Ministarstvo odbrane, ne čudi nas njihova međusobna koordinacija i sinhronizacija, saopštio je danas Danijel Živković, poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Crne Gore.

On je reagovao na jučerašnje saopštenje Marije Radinović, analitičarka u Medijskom centru SNP koja je između ostalog poručila da su "čelnici Ministarstva odbrane još jednom pokazali da ne prezaju ni od čega".

"Iako u odnosima SNP-a i Dana odavno ne cvjetaju ruže, iako su ovaj medijski prostor “okupirali” oni koji su SNP pocijepali, očigledno da i dalje ovu partiju i spomenuti medij mnogo više spaja nego što razdvaja. Zato ovaj, populističko - demagoški poziv SNP-a za odbranu novinara Dana od Ministarstva odbrane Crne Gore ne može a da nas ne vrati u neka prošla vremena. A u tim, ne tako davnim vremenima, postojalo je vojno krilo tadašnjeg SNP koje se zvalo Sedmi bataljon. Sjećamo se njihovog "nježnog" odnosa prema stranim i domaćim novinarima: od hapšenja, preko zaplijene opreme, zastrašivanja, proganjanja do stalnih prijetnji da će “osvojiti” državnu televiziju. Nekako nam je promaklo da se neko iz ove stranke ili medijskih profesionalaca iz dotičnih novina, ikad usprotivio što se novinari maltretiraju i šikaniraju. Kao što se ne sjećamo da se bilo ko, pa i ovo esnafsko udruženje koje se sada angažovalo, ikada oglasilo da zaštiti napade na redakcije i novinare koji drugačije izvještavaju nego što to čini Dan i drugi opozicioni mediji. Mislimo na fizičke napade na redakcije, preko crtanja meta njihovim koleginicama, do vulgarnih uvreda koje su u kolumnama jednog od “profesionalaca” lansirane prema novinarkama koje mu nijesu bile po volji", istakao je Živković.

On je dodao da Vojska Crne Gore, bez obaziranja na neuspješne provokacije, predano radi na razvoju naše odbrane za dobro svih građana Crne Gore, koji neće više nikad biti u prilici da strijepe od "svoje" vojske na svojoj teritoriji.

"Ministarstvo obrane Crne Gore, samo sprovodi aktivnosti iz svoje nadležnosi i ne dozvoljava da bude predmet nečijih provokacija i podmetanja. Time se brane ugled vojske i države. Što se odnosa sa javnošću ministarstva tiče i njihove saradnje sa medijima, oni su već duže vrijeme predmet pohvala poslenika javne riječi, tako da ova “medijska diverzija” uperena ka ugledu Vojske Crne Gore, ministarstva i resornog ministra, nije postigla željeni efekat", poručio je Živković.

Preporučujemo za Vas