Hajduković: Opozicija da dodatno ojača Bojanića, nastavljam sa skupljanjem potpisa

"Ono što mene potpuno razlikuje od svih ostalih kandidata je vizija razvoja Crne Gore; vizija koja realno omogućava da Crna Gora postane planetarni primjer mudro i humano organizovanog i ekonomski bogatog ljudskog društva koje živi u harmoniji sa prirodom"
65 pregleda 22 komentar(a)
Dragan Hajduković, Foto: Screenshot (Youtube)
Dragan Hajduković, Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 09.03.2018. 16:58h

Naučnik Dragan Hajduković saopštio je danas da je dobro da su dvije najveće opozicione grupe uspjele da se slože oko kandidata za predsjednika Crne Gore i da se nada da će narednih dana stepen sloge u opoziciji porasti.

"Upravo sam saznao za današnji napredak i saglasnost Demokratskog Fronta i Demokrata oko gospodina (Mladen) Bojanića kao nezavisnog kandidata. Ipak, nastavljam sa skupljanjem potpisa, a opoziciji savjetujem da gospodina Bojanića dodatno ojača izborom na zajedničkoj sjednici opozicionog dijela Skupštine", istakao je Hajduković.

Demokratski Front (DF) je na predsjedništvu odlučio da podrži Mladena Bojanića kao kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima. Nestranačku predsjedničku kandidaturu bivšeg poslanika i poznatog ekonomiste Bojanića, podržali su ranije u Demokratskoj Crnoj Gori i Građanskom pokretu URA.

Hajduković je dodao da katastrofalno loše vođenje države i nepostojanje kvalitetne opozicije takvom vođenju države su doveli Crnu Goru na prag suštinskog nestajanja.

"Zadovoljstvo je i ponos videti crnogorsku zastavu ispred zgrade Ujedinjenih nacija, ali je tragično što iza te zastave ne stoji istinski nezavisna i dostojanstvena država. Crna Gora nema ni ekonomsku ni političku nezavisnost. Rasprodajom i razaranjem privrede i teritorije postali smo ekonomski okupirani od strane domaćih i belosvetskih tajkuna; postali smo siromašne i bespomoćne sluge najsurovije vrste kapitalizma. Ogromni državni dugovi, kojima je do sada vlast maskirala svoju nesposobnost, vode državu u dužničko ropstvo i učiniće ekonomsku okupaciju još surovijom. U sukobu Amerike i Rusije, svrstali smo se na američku stranu i postali vazal Amerike, dakle država bez političke nezavisnosti. Naravno bilo bi isto tako tragično da smo se umjesto na američku svrstali na rusku stranu. Crna Gora je trebala i mogla da bude samo svoja; ponosna i dostojanstvena, nezavisna ekonomski i politički, evropsko i svjetsko čudo po brzini kojom raste kvalitet života građana", kazao je Hajduković.

Po njegovim riječima, u Crnoj Gori sigurno ima više kandidata koji bi uz složnu i mudru podršku opozicije mogli dobiti predsjedničke izbore.

"Ono što mene potpuno razlikuje od svih ostalih kandidata je vizija razvoja Crne Gore; vizija koja realno omogućava da Crna Gora postane planetarni primjer mudro i humano organizovanog i ekonomski bogatog ljudskog društva koje živi u harmoniji sa prirodom", poručio je Hajduković.

Bonus video: