"Njemci iskazali veliko interesovanje za Ulcinj"

Šuman je u svom izlaganju predstavio organizaciju na čijem je čelu i upoznao potpredjednika Vlade sa njihovim aktivnostima i planovima da u narednom periodu budu što prisutniji u Crnoj Gori
1797 pregleda 5 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore/Bojana Ćupić
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore/Bojana Ćupić

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za regionalni razvoj Rafet Husović, primio je 09. septembra 2019. godine, delegaciju Saveznog udruženja za ekonomski razvoj i spoljnu trgovinu Njemačke - Bundesverband für Wirtschaftsförderung und Außenwirtschaft (BWA), na čelu sa predsjednikom upravnog odbora Mihaelom Šumanom, saopšteno je iz kabineta potpredsjedniak Vlade.

Kako se navodi u saopštenju tokom razgovora je bilo riječi o turističkim razvojnim potencijalima Crne Gore sa posebnim akcentom na Ulcinj, za koju destinaciju su "njemački gosti iskazali veliko interesovanje".

Prilikom razgovora Husović je upoznao goste sa aktuelnostima u radu Vlade, investicijama i aktivnostima u turističkoj i drugim granama privrede, kao i potencijalnim mogućnostima za ulaganje na ovom području, te iskazao zadovoljstvo da se sve više, za ulaganja u našoj državi interesuju i privrednici iz Njemačke, što je ujedno i pokazatelj da privrednici Njemačke i Evropske unije prepoznaju Crnu Goru kao destinaciju za razvoj svojih biznis ideja.

Šuman je u svom izlaganju predstavio organizaciju na čijem je čelu i upoznao potpredjednika Vlade sa njihovim aktivnostima i planovima da u narednom periodu budu što prisutniji u Crnoj Gori. BWA je, kako je kazao Šuman, ekskluzivna, neprofitna poslovna asocijacija, isključivo finasirana od strane 1300 kompanija, članica ili partnera koji su u raznim projektima podržani od strane BWA. Savezna kancelarija asocijacije se nalazi u Berlinu te iza sebe imaju već mnogo završenih projekata u više od 70 zemalja širom svijeta.

Bonus video: