MANS: Pinjatić potvdio, ništa se nije moglo raditi bez dozvole Gvozdenovića

"Podaci sa kojima je MANS tada raspolagao, a koji se i danas nalaze u tužilaštvu pokazuju da je Gvozdenović imao punu informaciju o tome što se dešavalo na Zavali, da se mjesecima gradilo bez građevinske dozvole, ko su bili investitori i na kraju aminovao prostorni plan kojim se Zavala legalizovao i lično potpisao građevinsku dozvolu"
239 pregleda 26 komentar(a)
Đorđe Pinjatić, Branimir Gvozdenović, Foto: Arhiva Vijesti
Đorđe Pinjatić, Branimir Gvozdenović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 29.06.2018. 14:12h

Nove informacije u vezi sa slučajem Zavala i budvanskom kriminalnom grupom koje je iznio bivši poslanik DPS-a, Đorđije Pinjatić predstavljaju novo podsjećanje da taj slučaj nije adekvatno procesuiran, te da ključni akteri ne samo da još uvijek nisu iza rešetaka, već i dalje zauzimaju visoke državne funkcije, saopštio je zamjenik izvršnog direktora MANS-a Dejan Milovac.

On je podsjetio da je MANS 2007. godine kada je istraživao slučaj Zavala ukazao na činjenicu da kompletan posao nije mogao biti sproveden bez saglasnosti samog vrha partije, uključujuči i tadašnjeg resornog ministra urbanizma Branimira Gvozdenovića.

"Podaci sa kojima je MANS tada raspolagao, a koji se i danas nalaze u tužilaštvu pokazuju da je Gvozdenović imao punu informaciju o tome što se dešavalo na Zavali, da se mjesecima gradilo bez građevinske dozvole, ko su bili investitori i na kraju aminovao prostorni plan kojim se Zavala legalizovao i lično potpisao građevinsku dozvolu. MANS je zbog toga podnio posebnu krivičnu prijavu protiv Gvozdenovića jer je potpisao plan i građevinsku dozvolu za turističke objekte, i pored toga što je znao da su se na Zavali gradili samo stanovi za tržište. Nažalost, ova prijava kao i mnoge druge koje smo podnijeli protiv Gzvozdenovića i pored obilja dokaza nisu do kraja procesuirane što ide u prilog tvidnjama da je postupanje tužilaštva ne samo u slučaju Zavala bilo selektivno, odnosno da neko u tužilaštvu nije dozvolio da se do kraja odmota kriminalno klupko koje je za rezultat imalo slučaj Zavala", saopštio je Milovac.

Pinjatić je u emisiji TV Vijesti "Načisto" rekao da mu nije logično što u aferi "Zavala" nisu odgovarali i neki drugi državni funkcioneri, uključujući i tadašnjeg ministra uređenja prostora Branimira Gvozdenovića.

Bonus video: