"POZIVAJU MEDIJE I JAVNOST DA VIŠE VJERUJU NJIMA, NEGO SVOJIM OČIMA"

DPS: "Zdravo Berane" ne pominje "himnu" ultradesničarske srpske organizacije "Dveri" koju su pjevali

"Ako pod "tradicionalnom trobojkom" podrazumijevaju srpsku zastavu, koja je svojim dimenzijama dominirala, i na kojoj piše "Srbijo volimo te – Berane", to pokazuje u kakvom su oni problemu, a ne mediji koji su taj snimak prenijeli"
188 pregleda 7 komentar(a)
DPS logo
DPS logo
Ažurirano: 31.01.2019. 18:52h

Koalicija "Zdravo Berane" osula je paljbu po "režimskim medijima" jer su samo ukazali na suštinu njihovog političkog djelovanja, demonstriranu na ulicama Berana u utorak veče, saopšteno je iz Opštinskog odbora (OO) Demokratske partije socijalista (DPS) Berane.

Oni su reagovali na saopštenje koalicije "Zdravo Berane" u kome je poručeno da je "politički nokaut pomutio umove DPS-ovaca".

"Ne znajući kako da operu sramotu zbog svega što se te večeri događalo, sada pozivaju medije i ukupnu crnogorsku javnost da više vjeruju njima nego svojim očima. Tako kažu da su "presrećni što su se vijorile crnogorske zastave zajedno sa tradicionalnim trobojkama". Ako pod "tradicionalnom trobojkom" podrazumijevaju srpsku zastavu, koja je svojim dimenzijama dominirala, i na kojoj piše "Srbijo volimo te – Berane", to pokazuje u kakvom su oni problemu, a ne mediji koji su taj snimak prenijeli. Takođe, u svom reagovanju ne pominju "himnu" ultradesničarske srpske organizacije "Dveri" koju su pjevali te večeri u Beranama", kazali su iz DPS Berane.

Oni su dodali da koalicija "Zdravo Berane" i "njihovi novi-stari partneri Demokrate kažu da je sve to "plod bolesne mašte" DPS-a i "režimskih medija", bezočno pokušavajući da političkim pamfletima i lažima ignorišu činjenice i dodatno zamagle ionako tamnu stranu njihovog političkog partnerstva i djelovanja".

"Ovakav pokušaj krivljenja stvarnosti, jer slika govori više od hiljadu riječi, svojstven je konstituentima "trule" koalicije. Na isti način pokušavaju da sakriju i istinu o svom padu, kako političkom, tako i moralnom. Dok razbijeni SNP, partija u stečaju, koalira sa Demagozima koji su ih u to stanje doveli političkim oceubistvom, svi zajedno daju podršku onima iz DF-a čiji lideri sjede na optuženičkim klupama za najteža krivična djela protiv države. Njihova opšta međusobna otimačina za glasove, funkcije i privilegije dovela ih je u stanje iz kojeg ne vide da su samo oni pred padom. Kako u Budvi, Kotoru, Herceg Novom, tako i u Beranama, a to ne mogu sakriti, kao što ne mogu sakriti ni svoju ideološku matricu, iskazanu u utorak veče", zaključuje se u saopštenju DPS Berane.