REAGOVANJE

Rovčanin: Sekuliću namijenjena jedna od značajnijih uloga u krađi izbora 2020.

"Da zaključimo: ne prekidamo bojkot do ispunjenja Briselskog plana, jer je iz svega viđenog očigledna namjera DPS družine da pokrade još jedne izbore", saopštio je portparol Demokrata Nikole Rovčanina.
3246 pregleda 3 komentar(a)
Rovčanin, Foto: Demokratska Crna Gora
Rovčanin, Foto: Demokratska Crna Gora

Za političko profilisanje Predraga Sekulića, dovoljno je reći da je bio član radne grupe kojom je rukovodila Marta Šćepanović. Ta radna grupa za sve vrijeme otkad je formirana, a i formirana je na nezakonit način, nije ništa uradila, saopštio je portparol Demorkatske Crne Gore Nikola Rovčanin.

On je reagovao na današnju izjavu poslanika DPS-a Predraga Sekulića koji je kazao da je današnja sjednica Odbora za reformu izbornog zakonodavstva pokazala svu neozbiljnost opozicije.

"To da ta radna grupa, u čijem je sastavu bio i Predrag Sekulić, nije ništa uradila, ne tvrdimo mi, nego je ta radna grupa sama podnijela izvještaj u kojem je priznala da ništa nije ni uradila, ni namjeravala da urad

 A to samo znači da je zadatak cijelog Odbora bio da pripremi teren za još jednu izbornu pljačku. Nije slučajnost što je za taj posao DPS izabrao, između ostalih, i Predraga Sekulića, osvjedočenog izvođača prljavih poslova u korist izbornog rezultata DPS-a", saopštio je Rovčanin.

On tvrdi da je "i ovoga puta Sekuliću bila namijenjena jedna od značajnijih uloga u procesu krađe izbora 2020. i prolongiranja izbornih reformi do nakon izbora 2020. godine, što su eksplicitno i sami priznali u izvještaju radne grupe u kojoj je bio upravo Sekulić".

Rovčanin ističe i da su jasni razlozi zbog kojih su Demokrate napustile Odbor i dodaje da nije bilo kvoruma za odlučivanje.

"Ovo je specifičan odbor i za odlučivanje je potrebno 11 od 14 članova, a danas ih u odboru nije bilo dovoljno za bilo kakvo odlučivanje, pa zašto bi onda poslanici Demokrata učestvovali na sjednicama bez kvoruma i tamo gdje se fingiraju reforme? Ne bi, sigurno, ostali tamo da slušaju šta Predrag Sekulić misli o bilo čemu u kosmosu".

Rovčanin je kazao i da su Demokrate na odbor došle sa ozbiljnim predlozima i dokazale "vašu namjeru za opstrukcijama u izvještaju radne grupe kojom je rukovodila Marta Šćepanović. A samo što je dokazana namjera opstrukcije od strane DPS-a i DF-a, zavladala je nervoza, koja se vidi i iz Sekulićevog stava".

"Da zaključimo: ne prekidamo bojkot do ispunjenja Briselskog plana, jer je iz svega viđenog očigledna namjera DPS družine da pokrade još jedne izbore", zaključuje se u reagovanju portparola Demokrata Nikole Rovčanina.