Demokrate: Marković vodi zemlju u izolaciju

"Uvjereni smo da nema zvaničnika EU koji sa čuđenjem ne gleda na stambenu politiku Vlade Crne Gore koja je pokazala ogromnu socijalnu nepravdu koja se sprovodi prema građanima"
1187 pregleda 3 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora

Premijer Duško Marković potvrdio je da je premijer klasične antievropske Vlade koja vodi zemlju u izolaciju, ocijenili su iz Demokratske Crne Gore.

Marković je komentarišući izjavu odlazećeg komesara za proširenje i susjedsku politiku, Johanesa Hana, koji je u intervjuu "Vijestima" kazao da će Evropska komisija pokrenuti pitanje dodjele stanova javnim funkcionerima u Crnoj Gori i da takva praksa ne postoji ni u jednoj članici Evropske unije, rekao da Crna Gora u dijelu socijalne i stambene politike ne primjenjuje praksu Evropske unije, već ono što je interes države.

"Uvjereni smo da nema zvaničnika EU koji sa čuđenjem ne gleda na stambenu politiku Vlade Crne Gore koja je pokazala ogromnu socijalnu nepravdu koja se sprovodi prema građanima. Ovakav pristup poslednji put je viđen samo u diktatorskih režimima u kojima se funkcionerskoj lojalnoj klasi neograničeno daje i gomila bogatstvo od novca svih građana, dok narod živi u siromaštvu ili na ivici egzistencije".

Demokrate tvrde da Marković ovakvim izjavama "dodatno ugrožava poziciju Crne Gore i njenu Evropsku budućnost, naročito ako se uzme u obzir da ni jedan argument nije na njegovoj strani".

"Moguće da je ovo samo epizoda režirane politike, po kojoj DPS ima namjeru da zaoštri odnose sa EU, kako bi pokušao na taj način odbiti međunarodni pritisak kada su u pitanju sveobuhvatne izborne reforme. Imajući u vidu atmosferu, očekivano je da ovakve izjave budu sve učestalije kako se trenutak smjene vlasti bude približavao. A to je neminovnost", navode Demokrate.

Iz te partije ističu da se u EU Crna Gora duži niz godina "prepoznaje kao zemlja organizovanog kriminala i visoke korupcije".

"Takođe, prethodni Izvještaj EK sa velikim brojem negativnih ocjena, pokazuje da DPS ne može da Crnu Goru vodi u društvo savremenih i pravnih država. To je činjenica koju ni dominantna većina građana ne dovodi u pitanje. Smjena vlasti je samo pitanje trenutka, otuda nervoza i izostanak samokontrole Duška Markovića. Demokrate će se u skladu sa evropskim očekivanjima veoma posvećeno i stručno pozabaviti pitanjem stambene korupcije i predložiti normativni okvir za borbu protiv protivpravne prakse i sakrivanja. Stambena korupcija je vid ne samo budžetske, nego i političke i izborne korupcije", navodi se u saopštenju.

Bonus video: