Milačić u Kučima: Neću se povući iz predsjedničke trke

"Dok su se drugi političari prethodnih mjeseci svađali, podvaljivali jedni drugima, igrali gluvih telefona preko medija, odlučili smo da hrabro uzmemo stvar u svoje ruke", kazao je Milačić
139 pregleda 59 komentar(a)
Marko Milačić, Kuči, Foto: Prava Crna Gora
Marko Milačić, Kuči, Foto: Prava Crna Gora
Ažurirano: 10.03.2018. 16:23h

Crnogorska mladost se više nikada neće povlačiti ni pred kim, a naročito ne pred vječitim političarima, iz vlasti, ali i iz opozicije koji nemaju hrabrosti da iskažu svoje stavove i da izađu na crtu, saopštio je danas kandidat za predsjednika Crne Gore i predsjednik Prave Crne Gore, Marko Milačić na konvenciji u Kučima.

"Dok su se drugi političari prethodnih mjeseci svađali, podvaljivali jedni drugima, igrali gluvih telefona preko medija, odlučili smo da hrabro uzmemo stvar u svoje ruke. I sada mi - mladi, željni rada i promjena, i mnogi takvi u cijeloj Crnoj Gori, dakle, mi treba da se povlačimo. Pred kime? Pred istrošenim i vječitim političarima. Čujem da ovih dana pojedini političari pozivaju nas koji smo istakli predsjedničke kandidature da ih povučemo, jer su se oni, dio opozicije, konačno dogovorili oko zajedničkog kandidata, i to 30 dana pred izbore. Moje pitanje njima jeste: odakle vam pravo i kredibilitet da bilo koga, i to putem medija, pozivate na povlačenje kandidature? Čime ste nas to zadužili?", poručio je Milačić ističući da se neće povući iz predsjedničke trke.

On je istakao da su on i njegov tim u proteklih godinu dana danonoćno radili na terenu, učestvovali u protestima, sakupljali potpise za formiranje partije, održali veliki osnivački Kongres, sakupili potpise za kandidaturu, i sve to uradili na vrijeme.

"Imao sam najdublju ljudsku potrebu da odavde, iz mojih Kuča - zajedno sa svojim timom počnemo proces stvaranja Prava Crne Gore. Odakle drugo da počnem predsjedničku kandidaturu, nego iz plemena koje je našem kolektivnom biću podarlilo Marka Miljanova. Odakle drugo da krenem nego od korijena, baš kao što je i Crnoj Gori nasušno potrebno, da se napokon vrati sebi i svom biću", kazao je Milačić.

On je rekao da će Prava Crna Gora ponuditi istinski građanski koncept, koji ne podrazumijeva da se bilo koji narod, pa naravno ni– većinski, odriče svog identiteta, jezika, crkve, već da svaki narod ima jasno izražen identitet, koji će se poštovati.

"Imaćemo hrabrosti da, bez obzira na pritiske saopštimo javnosti stav i o pitanjima ekonomije, i o pitanjima spoljne politike, i o pitanjima identiteta", kazao je Milačić.

"Dosta nam je čekanja. Mladim ljudima je dosta istih ljudi na vlasti, ali i u opoziciji. Dosta nam je vječitih političara. Dosta nam je profesionalnih opozicionara, profesionalnih Srba i Crnogoraca. Želimo da istaknemo nova lica, ali sa stavom, mlade ljude koji imaju dovoljno hrabrosti da se pobune protiv dogme, ove lokalne, ali i one globalne", zaključio je Milačić.

U saopštenju Prave Crne Gore se navodi da su prisutni minutom ćutanja odali počast Oliveru Ivanoviću, sprskom političaru sa Kosova i Metohije, koji je ubijen 16. januara ove godine.

Bonus video: