Petković: Antidržavni elementi su oni koji su plaže otuđili od građana

"Problem tivatske 'vesele družine' je upravo u tome što DPS izjednačavaju sa državom. I što svakoga ko se usudi da javno progovori protiv DPS-a i njegovih satelita, proglašavaju antidržavnim elementom", istakao je Petković
1168 pregleda 2 komentar(a)
Petković, Foto: Bokeški forum
Petković, Foto: Bokeški forum

Bokeški Forum (BF) ocijenio je da je tek završena sezona pokazatelj načina na koji aktuelna tivatska DPS-SD-HGI vlast neodgovorno obavlja svoj posao, ali i da se njeni predstavnici ne libe se da svoju odgovornost i nesposobnost skrivaju pronalazeći dežurne neprijatelje.

"Umjesto da izađu pred oči javnosti i odgovaraju za kilometre otuđenih plaža, za milione nenaplaćenih dažbina, za javašluk i neznanje koji su im zaštitni znak, skrivaju se iza praznih priča. Oni, koji su do kraja degradirali i građane koje bi trebalo da zastupaju i grad koji su sveli na podgoričku parohiju, pronalaze državne neprijatelje i antidržavne elemente. Na udaru im je, manje od pola godine pred izbore, Bokeški Forum, kojeg predstavnici ove nakaradne vlasti proglašavaju separatističkom organizacijom. Oprobani recept sa početka nesretnih 90ih, kada su takođe preživljavali na račun izmišljenih neprijatelja", saopštio je predsjednik te lokalne opozicione partije dr Andrija Petković.

Kako je istakao BF je od osnivanja jasno saopštavao da se zalaže za kulturnu i ekonomsku autonomiju Boke.

"Smatrali smo, a i dalje smatramo da se novcem zarađenim u Boki treba finansirati izgradnja važnih turističkih, obrazovnih i zdravstvenih objekata upravo u našoj Boki. Da je adaptacija Jadranske magistrale, za domicilno stanovništvo mnogo važnija od auto puta Bar - Boljare i da nije dobro što se umjesto u Boku, novac ovdašnjeg stanovništva sliva na račune onih kojima je i do Boke i do Bokelja stalo koliko do lanjskog snijega. Smatrali smo, a i dalje smatramo da niko bokešku kulturu ne može čuvati bolje od onih čiji su je preci i stvorili. Da Ministarstvo kulture nema dovoljno sluha za našu tradiciju i naše posebnosti", naveo je Petković dodajući da uz sve to, BF "nikada nije dovodio u pitanje teritorijalni integritet Crne Gore, jasno naglašavajući da je Crna Gora država u kojoj živimo, a da je Boka naš dom".

"Problem tivatske 'vesele družine' je upravo u tome što DPS izjednačavaju sa državom. I što svakoga ko se usudi da javno progovori protiv DPS-a i njegovih satelita, proglašavaju antidržavnim elementom", istakao je Petković dodajući da je istina potpuno drugačija.

"Antidržavni elementi su upravo oni koji su plaže (a koje bi po sili zakona trebale biti javno dobro) otuđili od građana. Antidržavni elementi su oni koji su devastirali bokešku obalu, baš kao što su opustošili čitav sjever Crne Gore. Antidržavni elementi su i oni koji poput parazita preživljavaju na tuđoj muci. Antidržavni elementi su i oni koji su obesmislili sve što ima i privid morala, časti i poštenja. Takvi antidržavni elementi sigurno se ne nalaze u BF. Oni su koristeći se metodom “zavadi pa vladaj”, udobno smješteni u funkcionerskim foteljama, dobijaju kredite i žive kao 'bubreg u loju' ubijeđeni da im nikad niko neće moći ništa. A kad tad, ipak, sve dođe na naplatu", poručio je predsjednik BF-a, dodajući da su antidržavni elementi i oni koji Crnu Goru "uzduž i poprijeko dijele po vjerskim i nacionalnim šavovima, želeći da sakriju gorku istinu".

"Jedina istinska podjela u Crnoj Gori je ona na privilegovane i obespravljene.Tivatska vlast predvođena DPS oligarhijom je istinski antidržavni element jer je ugrozila narod i građanina kao nosioca državnog suvereniteta. Jer je radila baš kao nesretni Mišo iz popularne 'Đekne' kojem otac Radosav poručuje: Sine Mišo, ja ne viđeh nekog ko radi više protiv sebe, do tebe!", zaključjuje se u saopštenju BF-a.

Bonus video: