Milačić predao potpise, opoziciji poželio sreću u pregovorima oko zajedničkog kandidata

„Mi u Pravoj Crnoj Gori nismo dali nijednu izjavu i gest, koji bi mogao da ugrozi pregovore opozije i smatramo da je prošlo svo normalno i elementarno vrijeme za dogovor opozicije“
65 pregleda 60 komentar(a)
Marko Milačić predaja liste, Foto: Luka Zeković
Marko Milačić predaja liste, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.03.2018. 13:03h

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić predao je danas Državnoj izbornoj komisiji(DIK) potpise za učešće na predsjedničkim izborima, koji će biti održani 15. aprila.

Milačić je kazao da je Prava Crna Gora čekala da se politička scena uozbilji i da su neozbiljni svi učesnici u pregovorima prema glasačima opozicije, ali i građanima.

„Mi u Pravoj Crnoj Gori nismo dali nijednu izjavu i gest, koji bi mogao da ugrozi pregovore opozije i smatramo da je prošlo svo normalno i elementarno vrijeme za dogovor opozicije“, rekao je Milačić novinarima, poslije predaje potpisa.

On je kazao da je zajednički kandidat opozicije sada manje izvjestan nego prije mjesec ili dva.

„Ja lično nemam namjeru, niti moj tim da odustajemo od predsjedničke kandidature, a takve pozive smo čuli prethodnih dana“, kazao je Milačić i poželio sreću dijelu opozicije u pregovorima oko zajedničkog kandidata.

Prema njegovim riječima, vlast se neće smijeniti čekanjem, za budućnost Crne Gore jedini izlaz iz trodecenijske agonije je samo pobjeda.

„Vlast se neće smijeniti sama, kandidat režima, ma ko to bio, neće se smijeniti sam, mi moramo da hrabro pokažemo šta želimo u Crnoj Gori, bez kalkulastva, bez jeftinih političkih trikova“, kazao je Milačić.

On smatra da je došlo novo vrijeme, za nova lica i novu energiju, i da je u Crnoj Gori dosta istrošenih, recikliranih političara.

„Želimo da kandidaturom ponudimo nova lica, novu energiju, nov pristup politici, sa jedne strane potpuno otvoren, sa pruženom rukom, sa izgradnjom mira i mostova mira, a druge strane da to nije politika koja će biti bezlična“, dodao je on.

Milačić je najavio da će zvanično sa kampanjom početi u subotu u Kučima.

„Ja želim da u Kučima pošaljem poruku da moramo da se vratimo sebi, ali na jedan otvoren, civilizovan, kulturan način“, kazao je Milačić.

On je kazao da je njihov glavni protivnik režim, ali da neće ćutati na neozbiljnosti, neodgovornosti, na malicioznosti i na licemjernost svih drugih aktera iz crnogorske opozicije.

„Ukoliko prođemo u drugi krug, naravno da očekujem podršku čitave opozicije, kao što i moju podršku može da očekuje kandidat koji bude u drugom krugu, ukoliko on bude dostojan predstavnik Prave Crne Gore i svega onoga za šta se mi zalažemo u našoj partiji“, zaključio je Milačić.

Bonus video: