Gvozdenović: Crna Gora u kontinuitetu unaprjeđuje izborno zakonodavstvo

„Predstavnici OEBS-a koji su prisutni u Crnoj Gori, radili su sa predstavnicima Odbora na preporukama ODIHR-a i OEBS-a koje se odnose na Nacrt zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja i Nacrta kodeksa etičkog ponašanja u izbornim kampanjama“, saopšteno je iz parlamenta
611 pregleda 2 komentar(a)
Branimir Gvozdenović, eksperti ODIHR, Foto: Skupština Crne Gore
Branimir Gvozdenović, eksperti ODIHR, Foto: Skupština Crne Gore

Crna Gora u kontinuitetu unaprjeđuje izborno zakonodavstvo, saopštio je potpredsjednik Skupštine Branimir Gvozdenović, navodeći da očekuje da će biti implementirana najbolja svjetska praksa i time ojačano povjerenja u izborne procese.

Gvozdenović, koji je i predsjednik Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, razgovarao je prošle sedmice sa ekspertkinjom Venecijanske komisije, a ove nedjelje je ugostio i eksperte ODIHR-a koji su uključeni u rad na sveobuhvatnoj reformi izbornog zakonodavstva u Crnoj Gori.

„Predstavnici OEBS-a koji su prisutni u Crnoj Gori, radili su sa predstavnicima Odbora na preporukama ODIHR-a i OEBS-a koje se odnose na Nacrt zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja i Nacrta kodeksa etičkog ponašanja u izbornim kampanjama“, saopšteno je iz parlamenta.

Gvozdenović je naglasio da se u Crnoj Gori u kontinuitetu unaprjeđuje izborno zakonodavstvo i zahvalio se na dosadašnjoj pomoći OEBS-a i ODIHR-a.

On je naveo da očekuje da će unaprjeđenje izbornog zakonodavstva implementirati najbolju svjetsku praksu i na taj način uticati na jačanje povjerenja u izborne procese u Crnoj Gori.

Bonus video: