Đukanović: Širakovim odlaskom svijet izgubio velikog državnika

"Sa pijetetom ćemo pamtiti predsjednika Širaka kao prijatelja i poštovaoca Crne Gore, koji je dao snazan lični doprinos njenom demokratskom zaokretu i očuvanju u teškim fazama naše novije istorije", navodi se u Đukanovićevom telegramu
1508 pregleda 10 komentar(a)
Žak Širak, Foto: Reuters
Žak Širak, Foto: Reuters

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća francuskom predsjedniku Emanuelu Makronu povodom smrti bivšeg predsjednika Republike Francuske Žaka Širaka.

"Sa iskrenim žaljenjem primio sam vijest o smrti bivšeg Predsjednika Republike Francuske Žaka Širaka. U ime građana Crne Gore, i u svoje ime, upućujem izraze najdubljeg saučešća Vama, članovima porodice i prijateljskom francuskom narodu", piše u telegramu Đukanovića.

On je dodao da je svijet Širakovim odlaskom izgubio velikog državnika "na razmeđi vjekova koji je s ponosom vodio svoju veliku zemlju i odlučno branio i podsticao ideju ujedinjene Evrope".

"Sa pijetetom ćemo pamtiti predsjednika Širaka kao prijatelja i poštovaoca Crne Gore, koji je dao snazan lični doprinos njenom demokratskom zaokretu i očuvanju u teškim fazama naše novije istorije", zaključuje se.

Povezani članci

26. Septembar 2019.

Preminuo Žak Širak, bivši predsjednik Francuske

Bonus video: