Đukanoviću jednoglasna podrška odbora DPS-a u Pljevljima i Beranama

Opštinski odbori u Pljevljima i Beranama su jednoglasno podržali i predlog da za zamjenika predsjednika DPS-a opet bude izabran Duško Marković
1671 pregleda 4 komentar(a)
Đukanović, Foto: Boris Pejović
Đukanović, Foto: Boris Pejović

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) u Pljevljima je, u susret osmom Kongresu te partije 30. novembra, jednoglasno podržao Mila Đukanovića za predsjednika te partije.

Jednoglasno je, dodaju, podržan i predlog da za zamjenika predsjednika DPS-a opet bude izabran Duško Marković.

"Današnjoj sjednici su predhodili sastanci 40 mjesnih odbora na nivou cijele naše opštine, koji su održani uz prisustvo velikog broja članova, na kojima je data snažna podrška evropskom putu Crne Gore. Takođe, na današnjoj sjednici izabaran je novi sastav Izvršnog odbora od 21. člana te delegati za VIII Kongres i zbirna lista prijedloga za članove Glavnog odbora", navodi se u saopštenju pljevaljskog odbora DPS-a.

Đukanović i Marković su dobili jednoglasnu podršku za predsjednika, odnosno zamjenika predsjednika partije, i od Opštinskog odbora DPS-a u Beranama.

"Večeras su održane sjednice Izvršnog i Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Berana, kojima je predsjedavao Bogdan Fatić, predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Berana. Na sjednicama su razmatrani izvještaji Mjesnih organizacija u vezi sa predstojećim VIII Kongresom naše Partije, koji će se održati 30. novembra tekuće godine. U proteklih dvadesetak dana na sastancima Mjesnih odbora DPS-a Berana predlagani su kandidati za Glavni odbor, kandidati za predsjednika i zamjenika predsjednika DPS-a Crne Gore, kao i kandidati za delegate na Kongresu", navodi se u saopštenju beranskog DPS-a.

Iskazana je, kako su kazali, zahvalnost čelnicima partije za "uspješno vođenje Crne Gore, kako u političkom tako i ekonomskom pogledu", što je, kako navode, bio i motiv za jednoglasnu odluku da sa tih funkcija i dalje vode DPS.

"Jednoglasnom odlukom su izabrani i delegati za predstojeći Kongres i usvojena lista za članove Glavnog odbora DPS Crne Gore. Sjednici su prisustvovali Miodrag – Bobo Radunović, koordinator u ime Predsjedništva i Drago Čantrić u ime Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista Crne Gore", navodi se u saopštenju OO DPS Berane.

Bonus video: