Večeras protest “Odupri se” ispred tužilaštva

Iz Pokreta navode da očekuju podršku građana i opozicije
2663 pregleda 1 komentar(a)
Sa prvog protesta ispred VDT-a 2. februara, Foto: Savo Prelević
Sa prvog protesta ispred VDT-a 2. februara, Foto: Savo Prelević

Pokret “Odupri se” organizovaće večeras protest ispred Vrhovnog državnog tužilaštva u Podgorici.

Predstavnici Pokreta su ranije pozvali sve građane i opozicione poslanike da se, kako su rekli, zajedno odupru korumpiranom režimu.

Saopštili su da očekuju da će na protest doći svi opozicioni poslanici.

„Proteste ćemo nastaviti kao reprizu 2. februara. Pozivamo ih, kao i sve nezadovoljne građane, da se odupremo režimu bez nacionalnih, ideoloških, vjerskih i partijskih obilježja, bez svega što nas razlikuje i što skreće pažnju od korumpiranog režima koji je glavni protivnik građana“, naveli su iz Organizacionog odbora.

“Vijestima” je potvrđeno da će na proteste doći opozicioni GP URA, SNP, Demos, dok su iz Demokratskog fronta saopštili da ostaju pri potpisanom Sporazumu za budućnost, ali da će pristalicama ostaviti da sami odluče da li će doći na okupljanje.

Iz Demokratske Crne Gore juče su poručili da snažno podržavaju nastavak protesta, navodeći da je taj pokret značajno doprinio da nezadovoljstvo crnogorskih građana dobije demokratski, civilizovan i evropski izraz.

Demokrate navode da su protesti “Odupri se 97.000” poslali jasnu poruku na adresu vladajućih struktura, „da većinska Crna Gora želi da im što prije vidi leđa“

Bonus video: