UPOZNALA ČLANICE WIPO O NAPRETKU

Sekulić: Crna Gora svjesna uloge i značaja intelektualne svojine

Sekulić je istakla da je planirano usvajanje nove Nacionalne strategije, te da se u tom smislu očekuje aktivna podrška WIPO za njegovu implementaciju
502 pregleda 1 komentar(a)
Dragica Sekulić, Foto: Ministarstvo ekonomije
Dragica Sekulić, Foto: Ministarstvo ekonomije

„Crna Gora je u potpunosti svjesna uloge i značaja intelektualne svojine u savremenom društvu, koja je jasno  prepoznata i u crnogorskom ustavu kao najvišem pravnom aktu, “ kazala je danas ministarka ekonomije Dragica Sekulić na 59. seriji sastanaka skupštine zemalja članica Svjetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO).

Ministarka je  upoznala države članice o napretku koji je Crna Gora  postigla od posljednjeg zasijedanja skupštine zemalja članica svjetske organizacije  za intelektualnu svojinu, saopšteno je iz Ministarstva.

"Potpisan je Memorandum o razumijevanju između Crne Gore i WIPO 2. oktobra 2018. godine koji predstavlja pravi osnov za buduću saradnju nakon čega je uslijedila intezivnija  saradnja na kojoj smo neizmjerno zahvalni", dodaje se u saopštenju.

Sekulić je istakla da je planirano usvajanje nove Nacionalne  strategije, te da se u tom smislu očekuje aktivna podrška WIPO za njegovu implementaciju.

Ministarka je zaključila da Crna Gora prepoznaje WIPO kao vodeći  globalni  forum za intelektualnu svojinu, te stoga ohrabruje sve zajedničke napore WIPO sekretarijata i država članica u njenom daljem razvoju.

Preporučujemo za Vas