Demokrate PV: Podržavamo zaposlene u d.o.o. "Grijanje" u borbi za svoja prava

U saopštenju se navodi da Golubović na sva zvona najavljuje toplifikaciju grada, a da istovremeno nije u stanju da se izbori sa problemima postojećeg sistema grijanja
734 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demokrate
Ilustracija, Foto: Demokrate
Ažurirano: 08.10.2019. 15:47h

Opštinski odbor pljevaljskih Demokrata, saopštio je da su "neozbiljnost, nedostatak pregovaračkog senzibiliteta kao i brutalne režimske karakteristike Igora Golubovića prvom prilikom došle do izražaja."

"Umjesto da radnicima isplati plate, Golubović se kao režimski šerif obrušio na radnike, iščuđavajući se kako to neko neće da radi bez plate. Vjerovatno bi Golubović htio da ih po principu DPS pritisaka i ucjena disciplinuje da rade na mobu bez plata i radničkih prava u primitivnim uslovima, a da gradsko grijanje funkcioniše. Pošto je tako inovativan u osmišljavanju robovlasničkih metoda rada, pozivamo ga da iste primijeni u svom kabinetu, pa da sljedećih deset mjeseci on i sekretari plate preusmjere radnicima "Grijanja", saopšteno je.

U saopštenju se navodi da Golubović na sva zvona najavljuje toplifikaciju grada, a da istovremeno nije u stanju da se izbori sa problemima postojećeg sistema grijanja.

"Očekivali smo od predsjednika Opštine da se lično posveti situaciji u grijanju, jer je, uostalom, on lično opremao kotlovska postrojenja tog preduzeća, pod još nerazjašnjenim uslovima. Pošto je na posljednjem zasijedanju SO Pljevlja Golubović otišao sa sjednice, kada je na dnevnom redu bila tačka Izvještaja o radu društava čiji je osnivač Opština, kao i izvještaja "Grijanja", između ostalog, uprkos apelima opozicionih odbornika da se mora posvetiti posebna pažnja lokalnim preduzećima, jer se ne zna koje je u gorem stanju, ostaje da se zapitamo da li je aktuelni predsjednik uopšte zainteresovan za početak grejne sezone ili on, pak, razmišlja u nekim drugim, višim, kategorijama virtuelnih toplana i aerodroma. Podržavamo zaposlene u d.o.o. "Grijanje" u borbi za svoja prava i tražimo od lokalne vlasti da odmah, po hitnom postupku, realizuje svoje obaveze i omogući aktiviranje gradskog grijanja, ali ne tako što će dovesti nove radnike, već što će se dogovoriti sa postojećim. Takođe, važno je ukazati da pojedinac, bio on zaposleni ili poslovođa, ne smije biti prepreka radničkim pravima i očuvanju javnog interesa", zaključeno je u saopštenju.