SDP Tivat: Vlast nesposobna i nemoćna

Nakon sjednice OO SDP u proširenom sastavu, ta opoziciona partija konstatovala je da u Tivtu postoji niz neriješenih pitanja i da se političko-ekonomska situacija usložnjava
69 pregleda 2 komentar(a)
Tivat, Foto: Siniša Luković
Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 06.03.2018. 10:26h

OO SDP Tivta ocijenio je juče da brojni primjeri i problemi u funkcionisnaju grada pokazuju da je lokalna DPS-SD-HGI vlast „nesposobna i nemoćna“ da uspješno vodi Tivat, iako te tri partije zajendo imaju skoro dvotrećinsku većinu u lokalnom parlamentu.

Nakon sjednice OO SDP u proširenom sastavu, ta opoziciona partija konstatovala je da u Tivtu postoji niz neriješenih pitanja i da se političko-ekonomska situacija usložnjava. SDP je podsjetio na namjeru lokalne vlasti da, uprkos brojnim neriješenim komunalnih i infrastruktuirnim pitanjima, Porto Montenegru pod krajnje kontroverznim uslovima, oprosti skoro 5,6 miliona eura neplaćenih dadžbina za komunalije i posebno kritikovao rad opštinske Direkcije za investicije i razvoj.

„Za razliku od drugih lokalnih sekretarijata, Direkcija nije kadrovski adekvatno ojačana i zakonski uspostavljena. Planovi da će se privatne firme bez zakonskih mogućnosti uključiti u rad direkcije, jasno govori o kadrovskoj nemoći lokalne vlasti da uspješno odgovori na zahtjeve koji se pred Direkcijom postavljaju. Ocjena predsjednice Opštine (Snežane Matijević - DPS) da je učinak u radu nula, ne govori samo o loše postavljenoj organizaciji, nego široko otvara vrata za posezanjem partijskih kadrova iz drugih sredina gdje je DPS sa satelitima u vlasti. To definitivno postaje loša praksa kojom se pokušava prikriti lokalna nemoć.“- saopštila je juče SDP Tivta.

Ova partija zamjerila je i što Opština, Turistička organizacija Tivat i Udruženje ugostitelja Tivta „nikada javnosti nijesu prezentovali izvještaj o ukupno utrošenim sredstvima za 15 dana proslave novogodišnjih praznika i efekata koji su ostvareni u tivatskoj turističkoj privredi“, a zamjereno je lokalnoj upravi i što u budžetu grada za ovu godinu nisu predviđena sredstva za produkciju nove pozorišpne predstave tivatskog Centra za kulturu.

„Opštinsko preduzeće ,,Parking servis“ ima čudna pravila pri zapošljavanju i otpuštanju radnika, vezana za obećanja data prije lokalnih izbora. Činjenica je da se još uvijek nije otpočelo sa radom na uličnoj naplati parkiranja. Projekat sa iznajmljivanjem bicikla u gradu je po svemu zaboravljen, a najavljen je kao uspješna priča. Neobjašnjiv je prekid rada na daljnjem povezivanju na kanalizacioni sistem u Gornjem Kalimanju i naročito u Donjoj Lastvi. U Komunalnom preduzeću takođe se osjeća usporenost u funkcionisanju, naročito u prigradskim naseljima. Već dugo nijesmo vidjeli bilanse rada dijela Komunalnog preduzeća koje upravlja gradskom lučicom Kalimanj i nemamo uvid koliki je prihod, po kom osnovu je otvaren, ko je u Kalimanju vezo plovilo po ,,povlaštenim uslovima“, kakav je status oko ugovora sa Morskim dobrom i druge podatke.“- saopštila je SDP zamjerajući lokalnoj vlasti i da nije adekvatno regovala povodom epidemije palminog surlaša koji je prosto opustošio kanarske palme u gradu, a posebno tužna je situacija na nekadašnjem velikom i za Tivat karakterističnom drvoredu palmi na Pinima.

Bonus video: