PREDSJEDNIK SKUPŠTINE RAZGOVARAO SA FRANCUSKOM DRŽAVNOM SEKRETARKOM

Brajović: Posebno važno da pristupanje država regiona ostane visoko na agendi EU

"Darijesek je upoznala predsjednika sa aktuelnom situacijom i prilikama u Evropskoj uniji i u tom kontekstu naglasila da Francuska želi da ojača partnerstvo sa Crnom Gorom i pomogne joj na putu ka EU"
490 pregleda 2 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Igor Sljivančanin
Sa sastanka, Foto: Igor Sljivančanin

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas državnu sekretarku pri Ministarstvu vojske Republike Francuske Ženevjev Darijesek, saopšteno je iz Brajovićevog kabineta.

"Pohvalivši tradicionalno dobre i prijateljske odnose Crne Gore i Francuske, predsjednik Brajović je izrazio zainteresovanost za intenziviranje političkih kontakata na visokom nivou i unaprjeđenje saradnje u svim oblastima. Uz zahvalnost na kontinuiranoj podršci Francuske u dostizanju strateških ciljeva Crne Gore, predsjednik Skupštine je istakao da je posebno važno da pristupanje država regiona ostane visoko na agendi EU. On je sagovornicu takođe upoznao sa trenutnom političkom i ekonomskom situacijom u zemlji, kao i ostvarenim napretkom na polju evropske integracije", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je državna sekretarka Ministarstva vojske Francuske "pozdravila prepoznatljive rezultate koje je Crna Gora postigla  u reformskim aktivnostima, dobrosusjedskoj saradnji i jačanju demokratizacije društva."

"Darijesek je upoznala predsjednika sa aktuelnom situacijom i prilikama u Evropskoj uniji i u tom kontekstu naglasila da Francuska želi da ojača partnerstvo sa Crnom Gorom i pomogne joj na putu ka EU. Visoka gošća iz Francuske je takođe istakla da je Crna Gora dragocjena za Francusku upravo zbog odličnih odnosa sa svim susjedima, što je posebno značajno za regionalnu stabilnost", zaključeno je.