URA Nikšić: Pokazaće se da su makete nastale u nekom od kazina

"Suviše je jasno da Adžićev istup u medije zapravo predstavlja samo pripremanje podloge za uzimanje dijela pijace", ocjenjuju u nikšićkom odboru pokreta URA
1184 pregleda 0 komentar(a)
Građanski pokret URA, Foto: URA
Građanski pokret URA, Foto: URA

Odbor Građanskog pokreta URA iz Nikšića reagovao je na navode glavnog gradskog arhitekte Nikšića, Nebojše Adžića, koji je kazao da makete koje je URA pokazala nisu iz službe menadžmenta grada.

Adžić je, kako navode iz URE, "vjerovatno aludirao da su nastale na nekom drugom mjestu, gdje su čelnici Opštine rado viđeni gosti".

“Nažalost, i ovoga puta, pokazaće se da su makete nastale u nekom od kazina, a da će služba menadžmenta imati zadatak da samo sporvede obećanje koje je prvi čovjek opštine dao investiroru. I suviše je jasno da Adžićev istup u medije zapravo predstavlja samo pripremanje podloge za uzimanje dijela pijace, i po starom dobrom receptu pripremiti javnost za pretvaranje većeg dijela pijace u parking mjesta rođačkog tržnog centra”, ocjenjuju oni.

Osvrću se i na izjavu Adžića da se sadašnji izgled pijace ne uklapa u željenu sliku i njegovu najavu za rekonstrukciju i uljepšavanje.

“Međutim, gospodina Adžića moramo podsjetiti da je rekonstrukcija pijace već odrađena i da je ta rekonstrukcija građane Nikšića koštala preko 100.000 e, pa se postavlja pitanje ko je i kako vršio rekontrukciju i gdje su utrošena navedena sredstva. Takođe, prolaz kroz pijacu koji je zatvoren uticao je na razvoj pijace, a za zatvaranje prolaza direktno je kriva lokalna vlast, koja je dozvolila investitorima da rok izgradnje tržnog centra bude probijen. Napomene radi, rok izgradnje je premašen za preko 6 godina”, pojašnjavaju u nikšićkoj URI.

Pozivaju Adžića da javno odgovori da li će dio pijace biti ustupljen za potrebe parkinga novog poslovnog centra, odnosno "privatnog rođačkog kapitala", kao i šta ih je sprečavalo da posljednjih deset godina modernizuju pijacu i "ko je kriv što pijaca liči na buvljak".

Bonus video: