Koprivica: Gvozdenoviću, da li ćete podnijeti ostavku ukoliko bude tehničke vlade?

"DPS će sigurno pristati na tehničku vladu, ali odugovlači kako bi opozicija odustala od Sporazuma za budućnost i modela Vlade koju predviđa ovaj Sporazum"
1320 pregleda 8 komentar(a)
Momo Koprivica, Foto: Demokratska Crna Gora
Momo Koprivica, Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska partija socijalista konstantnim zavrzlamama i bleferskim taktikama dovodi u pitanje rad Odbora i radnih odbora, isto kao što obmanjuje javnost po pitanju tehničke vlade. Šalju poruku da neće prihvatiti tehničku vladu, a svi znamo da ćete je prihvatiti, saopštio je poslanik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica.

Predsjednik Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, Branimir Gvozdenović, kazao je da za DPS nije prihvatljivo formiranje tehničke vlade.

"Upravo ste i 2016. godine govorili da neće biti prelazne vlade, pa je bilo, kao i što su Marković i Đukanović početkom jula govorili da nema priče o izbornim uslovima prije novembarskog kongresa DPS-a. I ta riječ je pala u vodu, a Briselski plan je usvojen. Govorili ste da nećete prihvatiti Briselski plan, pa ste i tu poklekli, a on je postao pravno obavezujući", podsjetio je Koprivica.

Dodaje da je "svima postalo jasno da će biti tehničke vlade i da DPS politički blefira kako bi opstruirao rad Odbora i radnih odbora".

"Nakon što je Gvozdenović rekao da nema tehničke vlade, pitali smo ga: koja je vaša odgovornost ako je bude i da li ćete podnijeti ostavku ako bude tehničke vlade? Očigledno izbjegavanje odgovora od strane Gvozdenovića kroz nemušti iskaz i difuznu priču govori da je DPS po ko zna koji put uhvaćen u neistini i jeftinom blefiranju. Argument DPS-a da nema tehničke vlade zato što 2016. godine opozicija nije priznala rezultate izbora iako je postojala tehnička vlada otkriva suštinu njihovog pristupa. Jeste 2016. godine bila prelazna vlada, ali je bila i "koverta" upravo u toj kampanji uoči izbora 16. oktobra i ko zna koliko još koverti, ali i zloupotreba socijalnih davanja, budžetskih rezervi, kupovina ličnih karata, a mnoge od njih smo i dokumentovali. Bile su tada i protivzakonite donacije DPS biznismena Jovovića, France, Kočovića, Zejnilovića i drugih, koje smo prijavili sa kompletnom dokaznom građom. Dakle, taktika DPS-a je da da nekoliko ministarstava, a onda da da mig Migu i ostalima da paralelno, u zavjetrini, navale sa kovertama, crnim fondovima, kupovinom ličnih karata i pritiscima na građane", naveo je Koprivica.

Poslanik Demokrata ističe i da DPS "želi da nekim lažnim ustupcima izbjegne usvajanje reformskih rješenja koja bi napokon stala na put izbornom kriminalu i oslobodila građane pritisaka".

"Dakle, DPS će sigurno pristati na tehničku vladu, ali odugovlači kako bi opozicija odustala od Sporazuma za budućnost i modela Vlade koju predviđa ovaj Sporazum. A, ukoliko nije taktika pozivamo Branimira Gvozdenovića da odmah saopšti da će podnijeti ostavku na sve partijske i javne funkcije ukoliko DPS nakon Kongresa ili kao npr. u januaru mjesecu nekim opozicionim partijama ponudi bilo koji model tehničke vlade", saopštio je Koprivica.

Bonus video: