Vučić: Dobri odnosi Srbije i Crne Gore važni i za regionalnu stabilnost

Vučić je naglasio da će nastaviti da promoviše stabilnost u regionu, vodeći politiku mira i saradnje na Zapadnom Balkanu
2564 pregleda 3 komentar(a)
Milošević i Vučić, Foto: Predsednik.rs
Milošević i Vučić, Foto: Predsednik.rs

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poželio je danas uspješan diplomatski mandat Tarzanu Miloševiću u Beogradu i da predanim radom doprinese razvoju svih vidova saradnje od obostranog interesa Srbije i Crne Gore.

Vučić je danas primio akreditivna pisma novog ambasadora Crne Gore u Beogradu.

Vučić je naglasio da će nastaviti da promoviše stabilnost u regionu, vodeći politiku mira i saradnje na Zapadnom Balkanu.

On je rekao da ostaje posvećen daljem razvoju dobrosusjedskih odnosa sa Crnom Gorom, uz očekivanje da dvije zemlje sva otvorena pitanja rješavaju dijalogom na uzajamno prihvatljiv način.

Aleksandar Vučić, Tarzan Milošević
Vučić i Milošević(Foto: predsednik.rs)

"Dobri odnosi Srbije i Crne Gore, osim za njihove građane, važni su i za regionalnu stabilnost", kazao je Vučić, prenosi Tanjug.

Navodi se da su se Vučić i Milošević saglasili da dvije države treba da nastave sa međusobnom podrškom u procesu evrointegracija i da prioritet daju infrastrukturnom povezivanju i ekonomskoj saradnji.

Vučić je Miloševića upoznao sa inicijativom iz Zajedničke deklaracije sa premijerima Sjeverne Makedonije i Albanije o primjeni četiri slobode Evropske unije na Zapadnom Balkanu, koja treba da pomogne slobodnom protoku ljudi, robe, usluga i kapitala.

Milošević je rekao da je primjetan ekonomski napredak Srbije, posebno po broju otvorenih radnih mjesta.

"Milošević je predložio konkretne projekte olakšavanja prekograničnog prometa robe, posebno poljoprivrednih proizvoda", saopštila je Služba za informisanje predsjednika Srbije.

Bonus video: