Mandić najavio nove proteste DF-a i pozvao ostatak opozicije da se priključi

"DF iskazuje spremnost da poslije svih progona naših političara, posebno Nebojše Medojevića, kao i nemogućnosti dobijanja tehničke vlade da predložimo svima da izađemo na ulice i snagom naroda srušimo ovaj režim i dobijemo poštene izbore za godinu dana"
11972 pregleda 114 komentar(a)
Andrija Mandić, Foto: Screenshot
Andrija Mandić, Foto: Screenshot

Demokratski front planira da organizuje proteste koji bi za cilj imali "rušenje režima i obezbjeđivanje uslova za fer izbore".

To je u Skupštini Crne Gore kazao jedan od lidera Demorkatskog fronta Andrija Mandić.

"Demokratski front planira, osmišljava da zajedno sa drugima iz opozicije organizuje velike proteste jer slobodu nikad niko nije dobio onako. Mi imamo veliki kredit, jer svaki protest koji je režim ugušio u krvi to nisu izgubljeni protesti i uvijek se mogu obnoviti", rekao je Mandić.

On se osvrnuo i na građanske proteste koji su organizovani prethodnih mjeseci u Podgorici.

"Oni protesti koje je sam organizator ugasio pod različitim izgovorima to je jedan nepovratan proces i to se teško može obnoviti. Mi smo one večeri imali predloge da slavimo neke iz opozicije, imali smo predloge da podržimo one koji su se kasnbije pokazali kao trule daske kada smo već bili oborili režim na koljena, ali na žalost za njih mi smo odustali od toga i odlučili da ostanemo sa svojim narodom do kraja. Pozvaćemo sve iz opozicije, ali ćemo pričati sa našim pristalicama da se dogovorimo kako da izađemo na proteste i da im obećamo da ih nećemo ugušiti i da ćemo se bortiti do kraja. Nećemo poručivati kao organizatori i smanjivati taj naboj i energiju koja postoji u narodu što ćemo u ime organizatora saopštavati mi smo zastava, mi smo Centralna banka, mi smo milicija, mi smo vojska, nego ćemo da na svakom mjestu iskoračiti naprijed".

Mandić je kazao da se mnogi funkcioneri DF-a "progone".

"DF iskazuje spremnost da poslije svih progona naših političara, posebno Nebojše Medojevića, kao i nemogućnosti dobijanja tehničke vlade da predložimo svima da izađemo na ulice i snagom naroda srušimo ovaj režim i dobijemo poštene izbore za godinu dana. Zato protesti koji su se ugasili sami se teško mogu obnoviti".

Naveo je i da je DF spreman da povede Crnu Goru i "da će čitava Crna Gora biti kao u januaru 1989. ispred ovog parlamenta".

"Kada smo promijenili jedan okoštali sistem koji je trajao duži niz godina. Vjerujemo da ćemo uspjeti da oborimo ovaj režim", kazao je Mandić.

Bonus video: