Medojević: Đukanović spreman da me likvidira

"Crna Gora je država zarobljenih institucija koje su stavljene u funkciju zaštite kriminalnih poslova i korupcionaških transakcija braće Đukanović. Ja sam meta progona zbog mojih saznanja o njihovim švercerskim kriminalnim poslovima i međunarodnih veza i kontakata"
11496 pregleda 20 komentar(a)
Medojević i Milsom, Foto: PzP
Medojević i Milsom, Foto: PzP

Predsjednik Pokreta za promjene (PzP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević saopštio je danas da nema dilemu da je predsjednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović spreman da ga likvidira.

Kako je saopšteno iz PzP, Medojević je otpočeo je konsultacije u Partiji evropskih konzervativaca i reformista (ECR) u Briselu.

Medojevic je prezentirao detalje sistematskog progona od strane Djukanovica, zbog njegove visegodisnje borbe protiv korupcije, sverca i kriminala u Crnoj Gori.

"Crna Gora je država zarobljenih institucija koje su stavljene u funkciju zaštite kriminalnih poslova i korupcionaških transakcija braće Đukanović. Ja sam meta progona zbog mojih saznanja o njihovim švercerskim kriminalnim poslovima i međunarodnih veza i kontakata. Državni tužilac je stavljen u funkciju moje eliminacije i ja sam stalna meta politčki motivisanih istraga, montiranih procesa, lažnih svjedoka, podmetanja lažnih dokaza i drugih staljnističkih metoda obračuna. Nakon mojih govora u Parlamentu o optužbama za ratne zločine u Cavtatu 1991/92, veza sa farmacaeutskom mafijom i sa najvećim kriminalnim kartelom koji švercuje drogu , cigarete i pere prljave pare, specijalni tuzilac je krenuo i u ličnu odmazdu, teško zloupotrebljavajući ovlašćenja koja ima. Sad mi se pakuje učešće u kriminalnom kartelu koji je finasirao kampanju DPS. Nemam dilemu da je Đukanović spreman da me likvidira. Ne bi mu bio prvi put", istakao je Medojević na sastanku sa Ričardom Milsomom, izvršnim direktorom ECR.

U saopštenju se dodaje da je Medojević Milsomom dogovorio čitav niz aktivnosti u okviru ECR i IDU u pravcu podizanja pažnje međunarodne javnosti na progon političkih oponenata režima u Crnoj Gori.

"ECR će pokrenuti sve raspoložive mehanizme u cilju animiranja politickih struktura u EP i EK , zbog zabrinjavajućeg razvoja političke sutuacije u Crnoj Gori. Očigledno je da su trendovi u Crnoj Gori u suprotnostima sa kriterijumima za napredak u poglavljima 23 i 24 i državno tužilaštvo i pravosuđe proganja borce protiv korupcije i kriminala, umjesto da nam predstavi mjerljive dokaze da se bori protiv šverca droge i cigareta, pranja novca i korupcije. Progon našeg dragog prijatelja i istaknutog borca protiv korupcije i kriminala Nebojše Medojevića, montiranje lažnih politički motivisanih procesa , udaljava Crnu Goru od EU i mi ćemo insistirati da se u izvještajima o Crnoj Gori, registruje i ovaj "napredak" u progonu lidera opozicije. Još jednom pozivamo sve poslanike crnogorskog Parlamenta da spriječe politički progon Medojevića i ličnu odmazdu tuzioca i da odbace predlog za skidanje imuniteta. Na taj način Parlament Crne Gore će dati najbolji doprinos nastavku procesa EU integracija koje je ovakvim postupcima ozbiljno doveden u pitanje" istakao je Milsom.

Bonus video: