Draginja Vuksanović, kandidatkinja SDP za predsjednicu Crne Gore

"Na predsjedničkim izborima naš je zadatak da državu vratimo građanima, ovi izbori su za slobodu svih građana Crne Gore", kazala je Vuksanović
687 pregleda 214 komentar(a)
Ažurirano: 05.03.2018. 18:44h

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović biće kandidatkinja za predsjednicu Crne Gore na izborima 15. aprila.

To je saopšteno na konferenciji za medije partije Ranka Krivokapića.

Krivokapić je kazao da je predsjedništvo partije jednoglasno predložilo Vuksanović za predsjedničkog kandidata.

Glavni odbor (GO) SDP je jednoglasno usvojio ovaj predlog.

"Nije vrijeme za nadgornjavanje lidera, lideri neka pokažu snagu na podgoričkim, lokalnim i parlamentarnim izborima", kazao je Krivokapić.

Vuksanović je kazala da sa osjećanjem ponosa i časti prihvata kandidaturu za predsjednicu Crne Gore.

Kazala je da je došlo vrijeme promjena i da sebe ne doživljava kao veću od tih promjena, već kao glasnika zajedništva kojim će se promjene ostvariti.

Dodala je da će ona predstavljati građansku Crnu Goru, da želi da Crna Gora bude dom svih građana.

"Na predsjedničkim izborima naš je zadatak da državu vratimo građanima, ovi izbori su za slobodu svih građana Crne Gore", kazala je Vuksanović.

Postoje stvari, kazala je ona, sa kojima se ne slaže sa neistomišljenicima, ali i da postoje stvari oko kojih nema spora, a to je da su promjene neophodne.

"Građani Crne Gore su svoj na svome, a ne najamnici na privatnom posjedu", kazala je Vuksanović i dodala da je vrijeme idola prošlo i da se idola gnuša.

Kandidaturu za predsjedničke izbore u Crnoj Gori do sada su predali predsjednik Stranke pravde i pomirenja u Crnoj Gori Hazbija Kalač i privrednik Vasilije Miličković.

Kandidaturu na predsjedničkim izborima su najavili predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić profesor Đorđije Blažić, fizičar Dragan Hajduković.

Kandidatura za predsjednika Crne Gore mora biti podržana sa najmanje 7.993 potpisa. Rok za predaju predsjedničkih kandidatura je do 26. marta.

Galerija

Bonus video: