Afera Zalutali mail: Demos: Direktorica Centra vodila evidenciju glasača DPS-a

"U mejlu, koji dostavljam na uvid, nalazi se tabela sa imenima zaposlenih u Centru za konzervaciju i arheološka istraživanja, sa njihovim matičnim brojevima i oznakama plus, minus, zatim napomena ko je od njih član ili simpatizer druge partije", kazala je između ostalog članica Predsjedništva Demosa Lucija Đurašković
309 pregleda 0 komentar(a)
Biljana Brajović, Foto: Vuk Lajović
Biljana Brajović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 04.04.2018. 17:28h

Demokratska partija socijalista (DPS), u susret predsjedničkim izborima, nastavila je sa praksom iz afere "Snimak", saopštili su danas iz Demosa.

"Naime, na zvanični mejl Ustanove na čijem sam čelu stigao je neobičan mejl, ali na ime bivše direktorice Biljane Brajović, poslat sa zvanične adrese Centra za konzervaciju i arheološka istraživanja pri Ministarstvu kulture Crne Gore, gdje je Brajovićeva nedavno imenovana na mjesto direktora od strane Vlade Crne Gore. U mejlu, koji dostavljam na uvid, nalazi se tabela sa imenima zaposlenih u Centru za konzervaciju i arheološka istraživanja, sa njihovim matičnim brojevima i oznakama plus, minus, zatim napomena ko je od njih član ili simpatizer druge partije, ali i instrukcije da je sa nekim od njih neophodno obaviti razgovor. Napominjem da je sve ovo stiglo sa mejla zvanične institucije na mejl koji je vjerovatno pobrkan sa privatnim mejlom novopridošle direktorice, koja je sličnu, ali ne ovako upečatljivu aktivnost ostvarivala i u Ustanovi kojom je prethodno rukovodila", kazala je članica Predsjedništva Demosa Lucija Đurašković.

Đurašković je direktorica JU Muzeji i galerije Budve.

U dokumentu koji je dostavio Demos može se vidjeti da pojedini zaposleni glasaju za Socijaldemokratsku partiju i Socijaldemokrate, ko glasa u Budvi, a ko u Podgorici i Kotoru.

"Strašno je i zabrinjavajuće ovako crno na bijelo vidjeti aktiviranje državnih institucija sa operativnim radnjama uoči izbora i nastavljnje sa ucjenama na koje ovaj mejl nedvosmisleno ukazuje," kazala je ona na konferenciji za novinare.

Dodala je da će Demos sva dokumenta dostaviti nadležnom tužilaštvu, ali i upoznati i međunarodne organizacije koje prate izborne procese u Crnoj Gori, poput OEBS-a, kao i predstavnike Evropske komisije.

Kako se vodi u dokumentu koji je stigao na adresu direktorice muzeja, mail sa evidencijom birača u Centru stigao je sa mail adrese Sanje Jovićević na onaj koji je Brajovićeva koristila dok je bila na čelu Muzeja i galerija Budva (jumgbd@gmail.com).

Brajović je članica budvanskog odbora DPS-a.

Bonus video: