Milion i po eura za stanove zaposlenih u zdravstvu

Ministar Hrapović je kazao da na ovaj način Vlada Crne Gore nastavlja da vodi odgovornu politiku države u sektoru zdravstva
1912 pregleda 8 komentar(a)
Hrapović sa predstavnicima sindikata zdravstva, Foto: Vlada Crne Gore
Hrapović sa predstavnicima sindikata zdravstva, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 04.11.2019. 12:56h

Ministar zdravlja, dr Kenan Hrapović i predstavnici reprezentativnih sindikata zdravstva, dr Ljiljana Krivokapić i dr Vladimir Pavićević, potpisali su Sporazum o obezbjeđivanju sredstava za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u zdravstvu, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Kako navode u saopštenju, sporazumom je predviđeno da Vlada Crne Gore u periodu 2021-2023. godine Stambenoj zadruzi „Zdravstvo“ uplati sredstva u iznosu od 1.500.000 eura za tu namjenu.

Ministar Hrapović je kazao da na ovaj način Vlada Crne Gore nastavlja da vodi odgovornu politiku države u sektoru zdravstva.

„Zajedno sa pregovorima koje Vlada ovih dana nastavlja u cilju povećanja zarada zaposlenima u zdravstvenom sistemu, ovo je još jedan pokazatelj brige Vlade Crne Gore i Ministarstva zdravlja o zdravstvenim radnicima i njihovom standardu“, kazao je Hrapović, navodi se u saopštenju.

Kako dalje kažu, on je podsjetio da je u prethodnom periodu uz pomoć Vlade i u saradnji sa Stambenom zadrugom, 167 zaposlenih u zdravstvu riješilo stambeno pitanje na ovaj način.

Ministar je dodao i da je u toku konkurs za individualno rješavanje stambenog pitanja putem izgradnje, rekonstrukcije ili kupovine stambenog objekta- kuće, po povoljnim uslovima vrijedan 300.000 eura, te da će za istu namjenu do kraja godine biti raspisan još jedan, u iznosu od 200.000 eura, saopšteno je iz Ministarsta zdravlja.

Kako dalje saopštavaju, predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva pri Savezu sindikata, dr Ljiljana Krivokapić izrazila je zadovoljstvo što će i dalje zaposleni u zdravstvu moći, pod povoljnim uslovima i po cijeni nižoj i do 50% od tržišne, da riješe stambeno pitanje.

„Ono što je jako važno je da se na sjeveru upravo rade pregovori sa predsjednicima opština Pljevlja, Bijelo Polje i Berane, kako bi opština dala placeve oslobođene od komunalija, a dalje bi stambena zadruga u skladu sa postojećim pravilnicima i konkursima zdravstvenih ustanova, dodijelila stanove pod povoljnostima“, najavila je Krivokapić, navodi se u saopštenju.

Krivokapić je kazala da su obavljeni razgovori sa predsjednikom oštine Kotor, a da se očekuju razgovori sa predsjednikom opštine Herceg Novi i Budva, te da se nada da će i na jugu uskoro početi gradnja stanova, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Predsjednik Sindikata zdravstva pri Uniji slobodnih sindikata, dr Vladimir Pavićević istakao je da se ovim činom nastavlja dobra praksa saradnje Vlade Crne Gore i resornog ministarstva sa sindikatima u zdravstvu i sa stambenom Zadrugom, kaže se u saopštenju.

„Do sada su izgrađene 322 stambene jedinice i počeli smo da dijelimo kredite zadrugarima po vrlo povoljnim uslovima, tako da ovim putem pozivam sve zaposlene u zdravstvu da se učlane u stambenu zadrugu jer će sigurno tim svojim članstvom ostvariti neki benefit što se tiče rešavanja stambenih potreba“, kazao je Pavićević, zaključuje se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Bonus video: