Lens Dom: Podrška reformskim procesima u Crnoj Gori

Dom je rekao da Ujedinjeno Kraljevstvo poštuje doprinos Crne Gore NATO-u i podršku koju ona pruža članstvu Sjeverne Makedonije toj Alijansi
363 pregleda 0 komentar(a)
Dom i Brajović, Foto: Skupstina.me
Dom i Brajović, Foto: Skupstina.me

Ujedinjeno Kraljevstvo nastavlja da podržava reformske procese u Crnoj Gori, poručeno je na sastanku predsjednika Skupštine Ivana Brajovića i zamjenika direktora Direktorata za Zapadni Balkan u Forin Ofisu, Lensa Doma.

Brajović je kazao da zadovoljan nastavkom podrške Ujedinjenog Kraljevstva reformskim procesima u Crnoj Gori, što je i potvrđeno povećanjem njihovih fondova za podršku projektima u ključnim oblastima.

„Crna Gora će uvijek cijeniti objektivne izvještaje, doprinos i podršku njenom integracionom putu koju su davali tadašnji izvjestilac Evropskog parlamenta Čarls Tanok i kopredsjedavajući Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Dejvid Martin“, rekao je Brajović.

Dom je rekao da Ujedinjeno Kraljevstvo poštuje doprinos Crne Gore NATO-u i podršku koju ona pruža članstvu Sjeverne Makedonije toj Alijansi.

Kako je naveo, zahvalan je i na saradnji Skupštine sa Ambasadom Ujedinjenog Kraljevstva u Podgorici i Vestminsterskom fondacijom, sa kojima se sprovode zajednički projekti.

Dom je pohvalio rad Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva i njegove pokušaje da se dođe do zajedničkih rješenja na osnovu preporuka ODIHR-a.

Bonus video: