URA: Marković da ima gram političke i ljudske odgovornosti podnio bi ostavku

“Nasuprot tome, stvarnost je ona koja ih uvijek demantuje a ona je takva da na ulicama crnogorskih gradova u kriminalnim obračunima fatalno završavaju nevini građani Crne Gore. Svi smo postali taoci veza organizovanog kriminala i vrha vlasti i ovakvo stanje je nedopustivo”
67 pregleda 5 komentar(a)
Miloš Konatar, Foto: URA
Miloš Konatar, Foto: URA
Ažurirano: 03.04.2018. 11:49h

Premijer koji sa svojom Vladom nije u stanju da pruži sigurnost i bezbjednost građanima, kao osnovni preduslov normalnog života, nije dostojan funkcije koju obavlja i mora snositi političku odgovornost, saopštio je danas potpredsjednik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar povodom narušene bezbjednosne situacije u zemlji.

Kazao je i da je nelegitimno konstituisana skupštinska većina i njen prvi ministar bezbroj puta do sada javnost bombardovala spektakularnim izjavama o tome kako kriminalci neće imati mira i kako nijedan nevin život neće biti doveden u pitanje u kriminalnim obračunima širom Crne Gore.

“Nasuprot tome, stvarnost je ona koja ih uvijek demantuje a ona je takva da na ulicama crnogorskih gradova u kriminalnim obračunima fatalno završavaju nevini građani Crne Gore. Svi smo postali taoci veza organizovanog kriminala i vrha vlasti i ovakvo stanje je nedopustivo”, istakao je Konatar.

Naglašava da u Vladi DPS-a na čelu sa gospodinom Markovićem nema političke volje za iskrenom borbom protiv organizovanog kriminala, i da je tu ključ svih problema.

“Prestanite da dezavušite javnost formiranjem bezbroj timova i koordinacionih tijela i jalovim racijama u kojima su kriminalci unaprijed obaviješteni, kako bi dokazali da ste sposobni i da želite da se oštro obračunate sa ovom pošasti koja je našla društvo. Posljednja sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost i vaši zaključci sa nje su za rubriku ‘vjerovali ili ne’. Borba sa organizovanim kriminalom se može dobiti samo ukoliko postoji politička volja i ukoliko u vrhu vlasti nema ljudi koji imaju veze sa kriminalnim miljeom”, izričit je Konatar.

Dodaje da Marković nije dostojan čak ni svoje nelegitimne funkcije jer za sve vrijeme njegovog “imaginarnog mandata” nije uspio da stane na kraj kriminalnim aktivnostima.

“Štaviše, bio je toliko drzak da nedavno izjavi da ‘nijedan slobodan i pošten građanin ne strada u kriminalnim obračunima’, a realnost ga je demantovala nekoliko puta do sada. U normalnim evropskim i demokratskim zemljama ovakvo ponašanje premijera bio bi razlog da isti nikada više ne može biti na premijerskoj funkciji. Poznavajući pak politički profil onih koji su sa ulice došli na vlast nepotrebno ih je čak i pitati da li osjećaju moralnu i političku odgovornost zbog kontinuirane narušene bezbjednosne situacije u zemlji”, zaključio je potpredsjednik pokreta URA.

Bonus video: