Vuksanović: CG je zemlja uvozničkog lobija koji kontrolišu tajkunske porodice bliske šefu DPS-a

Vuksanović je kazala da Crna Gora, poslije Irske, ima najviše obradivog zemljišta po glavi stanovnika u Evropi i da možemo prehranjivati ne jednu, nego četiri Crne Gore
133 pregleda 12 komentar(a)
Budimir Mugoša, Draginja Vuksanović, Foto: Izborni štab Draginje Vuksanović
Budimir Mugoša, Draginja Vuksanović, Foto: Izborni štab Draginje Vuksanović
Ažurirano: 03.04.2018. 13:42h

Crna Gora je danas, na žalost, zemlja uvozničkog lobija koji kontroliše nekoliko tajkunskih porodica bliskih šefu DPS-a, saopštila je danas kadnidatkinja Socijaldemokratske partije (SDP) za predsjednicu Crne Gore Draginja Vuksanović, saopšteno je iz njenog izbornog štaba.

"Zbog toga smo prošle godine uvezli preko 400 miliona eura hrane ili preko milion eura svakog dana. Zbog tih miliona koji se slivaju u privatne džepove, naši vrijedni poljoprivredni proizvođači ne mogu prodati ono što im priroda i težački rad podare. Zbog toga sa ovog mjesta želim da poručim, poslije promjena koje slijede na svim nivoima, a koje počinju sa predsjedničkim izborima, borićemo se protiv uvozničkog lobija jednako kao što se oni bore protiv crnogorskog poljoprivrednika", istakla je Vuksanović tokom posjete imanju bivšeg ministra poljoprivrede Budimira Mugoše.

"Danas imam posebno zadovoljstvo da posjetim imanje uglednog domaćina Budimira Buda Mugoše, koji je dokazao da je moguće da se u Crnoj Gori pojavi ministar poljoprivrede koji se razumije u svoj posao. Dokazao je da neko ko je dobar domaćin na svom imanju, može biti dobar domaćin crnogorskim poljoprivrednicima koji najbolje znaju koliko je teško zarađen svaki euro od tog posla", rekla je Vuksanović.

U saopštenju iz izbornog štaba Draginje Vuksanović se dodaje da je Mugoša naglasio da država mora ulagati u poljoprivredu, kao i sve zemlje u okruženju.

"A da ne govorim o zemljama evropske unije koje ulažu između tri i pet posto nacionalnog budžeta. Kod nas je to negdje ispod jedan posto", poručio je Mugoša..

Vuksanović je dodala da Crna Gora, poslije Irske, ima najviše obradivog zemljišta po glavi stanovnika u Evropi i da možemo prehranjivati ne jednu, nego četiri Crne Gore.

"Ali prije svega treba odgovornim radom, poput rada gospodina Mugoše da spriječimo da se 80% hrane uvozi u Crnu Goru. Budo Mugoša i hiljade njemu sličnih vrijednih ljudi će to omogućiti kad budu imali šansu da svoje kvalitene proizvode ponude našim sugrađanima a onda i inostranom tržištu", rekla je Vuksanović.

Bonus video: