"SKANDALOZNO PONAŠANJE I SAOPŠTENJE"

DF predao inicijativu za saslušanje Darmanovića: Ambasadori podržali poziv na linč

Poslanici DF-a Branka Bošnjak i Jovan Vučurović inicijativu su podnijeli predsjedniku Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, Andriji Nikoliću
927 pregleda 1 komentar(a)
Vučurović, Foto: Savo Prelević
Vučurović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.11.2019. 12:43h

Predstavnici Demokratskog fronta (DF) podnijeli su danas Odboru za međunarodne odnose i iseljenike inicijativu za kontrolno saslušanje šefa diplomatije Srđana Darmanovića zbog odluke trojice ambasadora da plate kaznu suspendovanoj službenici Ministarstva vanjskih poslova Mirni Nikčević.

Ambasadori Miodrag Vlahović, Nebojša Kaluđerović i Željko Perović odlučili su da plate kaznu od 600 eura koju je podgorički prekršajni sud izrekao Nikčević zbog govora mržnje.

Poslanici DF-a Branka Bošnjak i Jovan Vučurović inicijativu su podnijeli predsjedniku Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, Andriji Nikoliću.

Oni saslušanje Darmanovića traže zbog, kako su kazali, skandaloznog ponašanja i saopštenja Vlahovića, Kaluđerovića i Perovića, i njihove otvorene podrške raspirivanju nacionalne, vjerske i rasne netrpeljivosti od savjetnice u ambasadi Crne Gore u Turskoj.

Vučurović je naveo da su antisrpstvo i antipravoslavlje odavno postali simboli aktuelnog režima.

“Bljuvotine i poziv na linč koji je saopštila savjetnica, a svojim novcem i saopštenjem podržali ambasadori, samo govori o nastavku te ekstremističke politike”, kazao je on.

Vučurović je ocijenio da bi u svakoj drugoj državi takvi fanatici bili smijenjeni, "ali ovdje nema pravne države, a takva mržnja se odomaćila i postala dio zvanične politike Demokratske partije socijalista i satelita".

Bošnjak i Vučurović traže saslušanje i povodom negativnog mišljenja Državne revizorske institucije o finansijskom poslovanju pojedinih predstavništava Crne Gore u inostranstvu.