SD prikuplja pomoć za pogođene zemljotresom u Albaniji

"Osim pomoći u novcu, najpotrebnija su ćebad, pokrivači, medikamenti (primarno prva pomoć) i zalihe hrane", ističe se u saopštenju
2385 pregleda 8 komentar(a)
Detalj iz Drača, Foto: AP
Detalj iz Drača, Foto: AP

Socijaldemokrate (SD) Crne Gore pokrenule su, na inicijativu Omladine SD-a, akciju prikupljanja pomoći ugroženima u katastrofalnom zemljotresu koji je pogodio Albaniju.

"Duboko potrešeni scenama iz Albanije koje smo u toku dana imali priliku da vidimo, a čvrsto vjerujući da je osnovno ljudsko, kao i socijaldemokratsko načelo pomoći drugome u nevolji, mi u Socijaldemokratama Crne Gore otvaramo svoje kancelarije svim članovima, simpatizerima, ali i ostalim ljudima dobre volje kako bismo pomogli našim komšijama u ovoj teškoj situaciji. Osim pomoći u novcu, najpotrebnija su ćebad, pokrivači, medikamenti (primarno prva pomoć) i zalihe hrane. Osim navedenog, pomoć u bilo kojem vidu je i više nego dobrodošla", kazao je Emil Đokić, predsjednik Omladine SD-a.

Svi koji žele da učestvuju u akciji, ističe se u saopštenju, prikupljena sredstva mogu ostaviti u kancelarijama opštinskih odbora Socijaldemokrata, koje će raditi od osam do 15 časova.

Bonus video: