Šćekić očekuje da se što prije kazni napadač na Jelenu Krstić

„Moja poruka je da se u ovom gradu svi moraju osjećati bezbjedno, bilo o kome da se radi, i da se moraju poštovati svačija prava. Mora se paziti da se ne pređe crvena granica i prag tolerancije“, rekao je Šćekić
2936 pregleda 2 komentar(a)
Sa ranije sjednice SO Berane
Sa ranije sjednice SO Berane
Ažurirano: 27.11.2019. 16:48h

Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić izrazio je očekivanje da će pravosudni organi u najkraćem roku kazniti napadača koji je krajem prošlog mjeseca pretukao samohranu majku i radnicu JP Sportski centar Berane Jelenu Krstić.

Odgovarajući na odborničko pitanje na sjednici lokalnog parlamenta koja se danas održava, on je kazao da je Opština Berane njihovoj radnici pružila maksimalnu podršku i da je momogla u okviru svojih finansijskih mogućnosti.

„Moja poruka je da se u ovom gradu svi moraju osjećati bezbjedno, bilo o kome da se radi, i da se moraju poštovati svačija prava. Mora se paziti da se ne pređe crvena granica i prag tolerancije“, rekao je Šćekić.

Odbornik NOVE i predsjednik Opštinskog odbora te parije u Beranama Radojica Živković je kroz ovo odborničko pitanje kritikova državne institucije, prije svega, Vladu Crne Gore, što nije adekvatno reagovala u ovom slučaju, „kao što je reagovala kada se radilo o slučaju Tomkić“.

„Sramota je da je sve činjeno da se ovaj slučaj zataška i da je Vrhovni državni tužilac morao dva puta da reaguje da bi se predmet procesuirao. Kada je pretučen Hrvat, predsjednik Vlade je obećao da će preorati Berane i pružio, kako smo mogli saznati, veliki finansijsku pomoć. A kada je napadnuta jedna samohrana majka koja se izjašnjava kao Srpkinja, nije se ni oglasio. Je li to poruka Srbima da svako može da ih bije“, upitao je Živković.

Na redovnoj sjednici lokalnog parlamenta koja je počela u popodnevnim satima, odbornici lokalne vlasti Zdravo Berane i Demokrate, zajedno sa odbornicima Demokratske partije socijalsita izlasali su odluku o formiranju opštinskog Rukometnog kluba Berane 1949., dok su samo dva odbornika vladajuće kolaicije ostala uzdržana.

Ovaj klub je dobio rješenje o registraciji i već se takmiči u drugoj ligi, a trenutno se nalazi na čelnoj poziciji.

Namjera Opštine Berane je, kako je objašnjeno, da se formira jedan jak rukometni klub i da Berane bude ponovo poznato po rukometu kao što je bilo, umjesto sadašnjih nekoliko privatnih klubova.

Do kraja dana odbornici bi trebalo da raspravljaju još o dvanaest tačaka dnevnog reda, među kojima je odluka o finasniranju i sufinansiranju sporta, kao i više izvještaja o radu opštinskih preduzeća i ustanova.

Bonus video: