Pavićević pozdravio odluku Ustavnog suda: Pobjeda pravde nad beščašćem

Lider Crnogorske Vladimir Pavićević je kazao da se u Crnoj Gori uvećava broj aktera koji misle slobodno, koji djeluju kritički i koji su usmjereni razvoju Crne Gore kao savremene, demokratske i pluralne političke zajednice
2126 pregleda 3 komentar(a)
Pavićević i Bečić, Foto: Crnogorska
Pavićević i Bečić, Foto: Crnogorska

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević pozdravio je odluku Ustavnog suda Crne Gore da ukine odluku Univerziteta Crne Gore o postupku za utvrđivanje plagijata od septembra prošle godine, na osnovu koje je vođen postupak protiv lidera Demokratske Crne Gore Alekse Bečića.

“Ovo je velika pobjeda prava, pravde i čestitosti nad beščašćem. Od početka je bilo jasno da se protiv Alekse Bečića vodi politički proces, a najgore od svega je što je Senat UCG prihvatio da bude poslušno partijsko tijelo vladajuće stranke. Odluka Ustavnog suda je ohrabrenje za sve crnogorske građane koji su privrženi velikoj ideji slobode i principima pravde i vladavine prava”, poručio je Pavićević.

Pavićević je kazao i da se u Crnoj Gori uvećava broj aktera koji misle slobodno, koji djeluju kritički i koji su usmjereni razvoju Crne Gore kao savremene, demokratske i pluralne političke zajednice.

“Očigledno je da se širi krug relevantnih institucija i pojedinaca koji uviđaju da pravo i vladavina prava treba da budu ključni integrativni faktori naše političke zajednice i da DPS gubi iz ruku sve više mehanizama kojima je crnogorsko društvo držao pod strogim nadzorom. Ono što je neminovno, to je razvlašćivanje DPS-a i omogućavanje crnogorskim građanima da biraju slobodno, da žive kako sami odaberu, oslobođeni straha i uvjereni da oni sami najbolje mogu da kreiraju svoju budućnost”, zaključio je Pavićević.

Bonus video: